Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Maratonska sjednica

Pao i varaždinski proračun, Habušu nedostajao jedan glas

Goran Habuš
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Za proračun je danas na maratonskoj sjednici glasalo dvanaest vijećnika, a protiv je bilo desetero

Zbog jednog glasa manjka gradonačelnik Varaždina Goran Habuš (HNS) nije uspio progurati prijedlog proračuna za 2017. godinu! Za proračun je danas na maratonskoj sjednici glasalo dvanaest vijećnika, a protiv je bilo desetero. Gradonačelnik Goran Habuš je neizglasavanje proračuna nazvao lošom političkom odlukom pet mjeseci prije redovnih lokalnih izbora. Ako se u roku od dva dana ne donese odluka o privremenom financiranju, u Varaždin već u siječnju stiže Vladin povjerenik, a Gradsko vijeće bit će raspušteno.

- Nema mjesta likovanju, Grad je u problemima, a ovo je samo uvertira u ono što će se dogoditi u svibnju. Vladajući su ignorirali naše prijedloge, očito računajući da će imati dovoljan broj ruku. Ovo je prilika za novi početak i novi zaokret - komentirao je za Večernji list nakon sjednice šef gradskog HDZ-a Damir Habijan.

Gradonačelnik podnio amandman

- Iako je gradonačelnik Habuš podnio je amandman kojim je iz proračuna izostavljen prihod od eventualne prodaje Termoplina i kreditno zaduženje za kupnju nekretnine u centru grada, za takav prijedlog proračuna glasovalo je 12 vijećnika, dok je 10 bilo protiv. Nakon neizglasavanja proračuna može se očekivati ili odluka o privremenom financiranju ili imenovanje povjerenika od strane Vlade - izvijestili su u Gradu.

Inače, rebalans proračuna za 2016. godinu prihvaćen je većinom od 13 glasova. S dnevnog reda skinute su točke o pokušaju mirnog rješavanja spora s tvrtkom C.I.O.S MBO d.o.o. vezano uz MBO postrojenje u Brezju  i odluka o podjeli mjesnih odbora. Gradsko vijeće odlučilo je darovati zemljište za izgradnju nove katoličke crkve u Hrašćici, a tvrtki Farmex prodano je zemljište u poslovnoj zoni Brezje, pri čemu je ta tvrtka iskoristila beneficije koje je Grad Varaždin predvidio za stimuliranje novih investicija. Gradsko vijeće je upravljanje Tehnološkom parku Varaždin dalo poduzetničku infrastrukturu u Zagrebačkoj ulici 89.