Izbornik
Naslovnica Vijesti
Smješten u povijesnoj jezgri

Park u njemačkom Ravensburgu danas dobio ime Varaždiner Garten

Park u Njemačkoj dobio ime po Varaždinu
Foto: Grad Varaždin
Na prigodnoj svečanosti okupljenim članovima tamošnjeg Gradskog vijeća, građanima i predstavnicima kulturnog i društvenog života prigodnim su se govorima obratili gradonačelnici Daniel Rapp i Goran Habuš

Kao što smo i najavili, park u njemačkom Ravensburgu dobio je ime po Varaždinu, partnerskom gradu. Uređena zelena površina na kojoj se nalazi dječje igralište, smještena uz jednu od najstarijih kula unutar povijesne jezgre Ravensburga, dobila je danas danas ime "Varaždiner Garten". Na prigodnoj svečanosti okupljenim članovima tamošnjeg Gradskog vijeća, građanima i predstavnicima kulturnog i društvenog života prigodnim su se govorima obratili gradonačelnici Daniel Rapp i Goran Habuš.

Svečanost je uveličana prigodnim glazbenim program te postrojavanjem povijesne postrojbe Ravensburga. Uz gradonačelnika Gorana Habuša, u varaždinskom izaslanstvu bili su zamjenik gradonačelnika Vjeran Radelić, ravnatelj Koncertnog ureda Raymond Rojnik, voditelj projekata Matko Topić, te Dragutin Hainš, član Kulturnog vijeća za međunarodnu suradnju i predstavnik Hrvatsko-njemačkog društva prijateljstva. Na ploči koju su otkrili gradonačelnici uz ime Varaždiner Garten stoji i podatak da je Varaždin partnerski grad od 2002. godine.