Izbornik
Naslovnica Vijesti
Vedran Neferović za dožupana

Plenković 'presjekao': Darko Puljašić kandidat HDZ-a za gradonačelnika Požege

Andrej Plenković Požega HDZ
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Prema Plenkovićevim riječima, očekuje se gotovo sigurna pobjeda, kako na županijskoj razini, tako i u gradu Požegi

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Požege bit će Darko Puljašić, dok će dosadašnji gradonačelnik Vedran Neferović biti kandidat za dožupana. Sve dileme oko toga razriješene su na zajedničkom, više od dva sata dugom zajedničkom sastanku Županijskog i Gradskog odbora stranke, kojemu su prisustvovali hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković te glavni tajnik stranke Gordan Jandroković.

HDZ je, čini se, ipak našao način kako pomiriti sve ambicije i sačuvati lokalnu organizaciju stranke od većih potresa. Prema Plenkovićevim riječima, očekuje se gotovo sigurna pobjeda, kako na županijskoj razini, tako i u gradu Požegi. On je istaknuo kako je dogovor postignut nakon "kvalitetne rasprave, zrelog stupnja unutarstranačkog dijaloga i demokracije". Puljašiću u prilog ide to što je na proteklim parlamentarnim izborima ostvario dobar rezultat u preferencijalnim glasovima u petoj izbornoj jedinici.

- Odluke su donesene u apsolutnom suglasju članova županijskog i gradskog odbora. Hvala Franji Luciću, predsjedniku Županijskog odbora HDZ-a, na pomoći da ostvarimo ovakav konsenzus. U ovoj županiji imamo župana, pet gradonačelnika i pet načelnika. Očekujem jednak uspjeh na idućim izborima, uz maksimalan napor i zajednički rad svih kolega – rekao je Plenković.

On je dodao kako kandidati za župana i drugog dožupana ostaju Alojz Tomašević i Ferdinand Troha, a na upit znači li to da se u HDZ-u nadaju kako će imati oba dožupana, odgovorio kako stranka u ovom trenutku uživa visoku potporu u javnosti, između 32 i 33 posto.

- Imamo stabilnu parlamentarnu većinu, Vladu, gospodarske pokazatelje, trendove kojima doprinose naši kolege na lokalnoj razini i uvjeren sam kako ćemo na izborima ostvariti sjajne rezultate. Naši kandidati za dožupane su iskusni i dat će veliki doprinos razvoju Požeško-slavonske županije i ostvarenju projekta Slavonija, na kojemu će inzistirati – istaknuo je Plenković.