Izbornik
Naslovnica Vijesti
Upisala Medicinski fakultet

Popovčanka Alisa Zobel u top 30 maturanata

Alisa Zobel
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Bivša učenica Srednje škole Tina Ujevića iz Kutine jedna je od najboljih ovogodišnjih maturanata, a jučer ju je primio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić

Popovčanka Alisa Zobel jedna je od najboljih među 30 ovogodišnjih maturanata koji su ostvarili najbolji uspjeh na završnim ispitima A razine iz hrvatskog i engleskog jezika te matematike. Alisa, koja je u međuvremenu upisala Medicinski fakultet, imala je iz sva tri ispita više od 97 posto točnih odgovora.

Za svoj uspjeh bivša učenica Srednje škole Tina Ujevića iz Kutine nedavno je u Ministarstvu znanosti i nagrađena, a u četvrtak ju je primio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

– Na nama političarima je da vama nadarenima osiguramo radna mjesta nakon školovanja. Vjerujem da će posla u Alisinu slučaju nakon studija biti jer nam i danas nedostaje liječnika – rekao je Žinić.

Alisa je zahvalila bivšoj školi i roditeljima. – Profesori su se jako trudili s nama da dobijemo što bolje znanje, a roditelji su me oduvijek podupirali, vjerovali u mene i moju odluku da budem ono što želim – rekla je Alisa.

Sudjelovala na natjecanjima

Srednja škola Tina Ujevića imala je uz Alisu i drugih izvrsnih maturanata ove godine.

– Ona je top 30, no imali smo mnoge s odličnim uspjehom na završnim ispitima. Tome je i dokaz sedmero naših učenika brucoša na strojarstvu i pet na FER-u – rekao je ravnatelj Srednje škole Tina Ujevića Jakov Novokmet.

Alisa Zobel dobitnica je i županijske nagrade za nadarene učenike „Iskra“, a godinama je sudjelovala na županijskim i državnim natjecanjima iz engleskog jezika pa je tako ove godine osvojila treće mjesto na državnom natjecanju iz engleskog jezika.

Kao poklon od Sisačko-moslavačke županije dobila je Veliki rječnik hrvatskog standardnog jezika