Izbornik
Naslovnica Vijesti
Varaždinski gradonačelnik:

'Posljedice neizglasavanja proračuna mogle bi iznositi 107 milijuna kuna!'

Goran Habuš
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Najveći gubitnici su komunalni projekti vrijedni 39 milijuna kuna i društvene djelatnosti s 33 milijuna kuna

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš danas je upozorio da bi posljedice nedonošenja gradskog proračuna za 2017. godinu mogle doseći 107 milijuna kuna. 

- Projekti vrijedni 107 milijuna kuna neće biti odrađeni ili će biti dovedeni pod znak upitnika - izjavio je na konferenciji za novinare. Najveći gubitnici su komunalni projekti vrijedni 39 milijuna kuna i društvene djelatnosti s 33 milijuna kuna. Uz gradonačelnika, na konferenciji su sudjelovali i ravnatelji ustanova čiji se programi i djelatnosti financiraju iz gradskog proračuna.

Upitna je, uz ostalo, i izgradnja vrtića u Hrašćici i Kućanu vrijedna 8,8 milijuna kuna, dogradnja VI. OŠ Varaždin vrijedna gotovo devet milijuna kuna, uskrsnice za umirovljenike, uređenje ulica Kardinala Kuharića i Hrvatskih branitelja u Hrašćici, uređenje ulice Kralja Petra Krešimira IV, sanacija nadvožnjaka u Gospodarskoj ulici...

- Sedam mjeseci, koliko će proći do formiranja nove gradske vlasti, definitivno je izgubljeno - poručio je Habuš govoreći o posljedicama neizglasavanja proračuna i donošenja odluke o privremenom financiranju u prva tri mjeseca ove godine.