Izbornik
Naslovnica Vijesti
Sajam poslova u Vukovaru

Poslodavci tražili 2119 radnika, a zaposlili ih ukupno 2600

Sajam poslova Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
Ovogodišnji 9. Sajam poslova u Vukovaru okupio je 60-ak izlagača od kojih je njih 40-ak iz realnoga sektora

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Vukovar je danas održan 9. Sajam poslova. I ovogodišnji sajam privukao je brojne nezaposlene osobe koje su iskoristile priliku da ostave svoje životopise potencijalnim poslodavcima i raspitaju se o mogućem zaposlenju. Ovogodišnji Sajam okupio je 60-ak izlagača od kojih je njih 40-ak iz realnoga sektora.

- Ovo je izvanredna prilika da i nezaposlene osobe, ali i poslodavci vide što se traži odnosno što se nudi. Nezaposlenim osobama ovo je prilika da vide koja se zanimanja traže kao i koja se znanja i vještine potrebni kako bi pronašli željeni posao. U isto vrijeme i poslodavci mogu vidjeti što imaju u ponudi na Zavodu za zapošljavanje - rekla je pročelnica vukovarskog Zavoda za zapošljavanje Jasna Kolar.

Prema službenim podacima Zavoda, na području grada Vukovara krajem rujna bilo je evidentirano 1288 nezaposlenih osoba dok taj broj na području područnog ureda Vukovar HZZ-a iznosi oko 2.700 nezaposlenih. Kolar navodi i kako su poslodavci u prvih devet mjeseci ove godine potraživali 2119 radnika, a da su zaposlili 2600 radnika. Vidi se pomak u ukupnom broju zaposlenih i u evidencijama HZMO koje kažu kako je broj zaposlenih porastao za 1,5 posto.