Izbornik
Naslovnica Vijesti
Gospodarski procvat

Premijer u Prelogu: Vi ste primjer drugim županijama i gradovima

Andrej Plenković u Prelogu
Foto: Grad Prelog
Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković jučer je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Preloga čestitao na gospodarskim rezultatima

U Prelogu, međimurskom gradu s oko 8000 stanovnika, rade 244 tvrtke, 82 obrtnika i oko 200 OPG-ova. Nezaposlenih je 250, što je 15 posto manje nego prošle godine, a riječ je uglavnom o teško zapošljivim skupinama građana. Na gospodarskim rezultatima Preložanima je jučer na večer na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada čestitao i predsjednik Vlade Andrej  Plenković, koji je istaknuo da više ljudi iz županijskog središta Čakovca dolazi u Prelog na posao, nego što ih ide u suprotnom smjeru.

Dobro upravljanje gradom

- Odgovor je u tome što se gradom dobro upravlja, a Međimurci su poznati kao marljivi, pošteni i talentirani, ali i samozatajni ljudi. Primjer ste drugim županijama i gradovima, a na vašem radu vidim refleksiju prioriteta hrvatske Vlade, naših temeljnih ciljeva koji su okrenuti trajnom, stabilnom gospodarskom rastu - naglasio je premijer Plenković. Njegov dolazak u sjeverozapadnu Hrvatsku (posjetio je Varaždin, Krapinu i Prelog, nap. nov.) dokaz je, dodao je, da se prema svim dijelovima zemlje odnosi jednako.

- Stoga u duhu partnerstva, dijaloga između središnje vlasti i jedinica lokalne samouprave nudim ruku suradnje, kvalitetne projekte koji će pomoći razvoju i Preloga i svih drugih gradova i općina u Hrvatskoj - poručio je premijer koji je stigao u pratnju ministra turizma Garija Capellija.

Podijeljena su javna priznanja Grada Preloga za 2016. godinu. Plaketu Grada Preloga primili su Stjepan Mikec, Vladimir Purić,  Književni krug Prelog, Franjo Horvat i Stjepan Belić. Grbom Grada Preloga nagrađeni su Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Preloga, Davor Sokač i Marijan Balaban, a počasnom građankom Grada Preloga proglašena je Ljilja Vokić, bivša ministrica obrazovanja i športa. Svečanost je završila puštanjem 25 lampiona u zrak, u spomen na 25. godišnjicu herojstva Vukovara.