Izbornik
Naslovnica Vijesti
Potpisan sporazum

SDP i HNS zajedno na lokalne izbore u Vukovaru

Nenad Bučko i Goran Bošnjak
Foto: Branimir Bradarić
Kandidati za zamjenike gradonačelnika koalicije SDP-HNS su Biljana Gaća i Zoran Konjević

Predsjednici vukovarskih gradskih organizacija SDP-a i HNS-a, Goran Bošnjak i Nenad Bučko, potpisali su danas Sporazum o izbornoj suradnji za predstojeće lokalne izbore na koje izlaze s jednom listom i s jednim kandidatom za gradonačelnika.

- Obraćamo se biračima bez neostvarivih obećanja i megalomanskih projekata kroz koje se obećava puno, ali su u stvarnosti nešto sasvim drugo. Znamo koji su glavni problemi grada i u svome izbornom programu nudimo i načine njihovoga rješavanja. Zajedno možemo do pobjede, a građanima nudimo znanje, iskustvo i mladost. Mi možemo pokrenuti grad s mrtve točke - rekao je Bošnjak koji je i zajednički kandidat za gradonačelnika Vukovara.

Kao glavne probleme grada naveo je visoke cijene grijanja u stambenim zgradama, stambenu problematiku, gospodarstvo, zapošljavanje i odlazak mladih, netransparentno poslovanje… Istakno je i da nove gradske vlasti ne smiju si dozvoliti projekte koji u startu generiraju gubitak od 7,5 milijuna kuna godišnje kao što je to slučaj s novootvorenim bazenom.

Čelnik HNS-a Nenad Bučko rekao je kako je ova suradnja rezultat dosadašnje kontinuirane dobre suradnje između dvije političke stranke.

- Na ovim izborima pokazat ćemo da demagogija i populizam nisu dobri. I ranije je puno toga lijepoga napravljeno pa se na prošlim izborima govorimo da ne možemo jesti ceste. Nama se sada jedino događaju ceste. Realiziraju se neke neodržive stvari koje će uskoro biti nemoguće servisirati. Potrebno je puno bolje raditi. Rade se ceste, sadi cvijeće i sve je lijepo i krasno, ali ljudi svakodnevno odlaze i to je nemjerljiv gubitak za grad - rekao je Bučko.

Kandidati za zamjenike gradonačelnika koalicije SDP-HNS su Biljana Gaća i Zoran Konjević.