Izbornik
Naslovnica Vijesti
Odluke Upravnog vijeća Lučke uprave

SDP reagirao na zapošljavanje stranački podobnih u Vukovaru

Goran Bošnjak
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Povodom odluke Upravnog vijeća Lučke uprave Vukovar, koje je donijelo Odluku o smjeni dosadašnje ravnateljice uprave Božane Matoš i imenovanja na tu dužnost Alena Jakumetovića oglasio se vukovarski SDP

- Dva dana prije raspisivanja natječaja, peteročlano Upravno vijeće Lučke uprave Vukovar u kojem sjede čak četvorica HDZ-ovaca izmijenilo je pravilnik, kako bi član gradskog odbora HDZ-a i vijećnik te stranke u Gradskom vijeću mogao biti izabran za ravnatelja. Bez promjene pravilnika Lučke uprave Vukovar, dotični ne bi mogao biti izabran iz razloga što njegova struka nije na popisu onih koje ispunjavaju uvjete za ravnatelja - stoji u priopćenju kojega potpisuje predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak.

Dalje navode kako postavljanje kvalitetnih i sposobnih ljudi nije samo po sebi pogrešna stvar ali je itekako pogrešno ukoliko se sve prilagođava samo izboru jedne osobe, dok je osoba koja je do tada obavljala tu dužnost (nestranačka osoba), diplomirana pravnica i magistrica znanosti iz ekonomije, bila vrlo stručna i kompetentna, ali ne i stranački podobna.

- Ovaj scenarij smo već vidjeli na razini grada, gdje je prvi veći potez nove lokalne vlasti bila promjena sistematizacije radnih mjesta i povećanje sa 5 na 8 pročelničkih mjesta. Koja je poruka iz svega - ne brinite mladi, samo se učlanite u HDZ i nije važno jeste li stručni, sposobni i uspješni, visokopozicionirana funkcija vas čeka? - ističu iz SDP-a.