Izbornik
Naslovnica Vijesti
Prepucavanja u Vukovaru

SDP uzvraća HDZ-u: 'Ko o čemu, predsjednik Gradskog vijeća o poštenju!

SDP Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
Iz SDP-a navode kako je Gavriću HDZ peta stranka u koju se učlanio te da se stoga treba pitati koliko su njegove riječi same po sebi vjerodostojne i koliko njegov sud može imalo objektivan

Dan nakon konferencije za novinare na kojoj je vukovarski HDZ demantirao optužbe iz SDP-a i prozvao ih za određene nepravilnosti oglasio se vukovarski SDP priopćenjem kojega su naslovili: 'Ko o čemu, predsjednik Gradskog vijeća o poštenju!'.

Predsjednik Foruma mladih SDP-a Grada Vukovara Dejan Gemeri, koji potpisuje priopćenje, navodi kako je Gavriću HDZ peta stranka u koju se učlanio te da se stoga treba pitati koliko su njegove riječi same po sebi vjerodostojne i koliko njegov sud može imalo objektivan.

- Bilo bi dovoljno pogledati dodijeljena sredstva udrugama kako bi nam postalo jasno da članska iskaznica HDZ-a vrijedi puno više od bilo koje zlatne medalje i uspjeha. Pa je tako Plivački klub „Vukovar“ iz proračunskih sredstava dobio 30.000 kuna dok je primjerice Taijiquan „Vukovar“ s državnim prvakom zaslužio samo 5.000 kuna. Razlika je prevelika da bismo ju izostavili. Predsjednik Plivačkog kluba „Vukovar“ ujedno je i predsjednik Gradskog vijeća te član HDZ-a, Igor Gavrić. Za društvenu integraciju, vrlo važne udruge iz programa socijalne skrbi i društvene djelatnosti, sve osim jedne dobile su manje od Plivačkog kluba „Vukovar“. Udruge koje se bave mladima i pokazuju rezultate, također su dobile manje od Plivačkog kluba „Vukovar“, kao što su Proni centar za socijalno podučavanje (15.000 kuna), Udruga žena Vukovar (5.000 kuna), Udruga za podršku žrtvama i svjedocima (2.000 kuna) te Mirovna grupa mladih Dunav (10.000 kuna) - navodi Gemeri.

Dodaje i kako onaj čija je politika „preletačka“ i koji zbog svog političkog pragmatizma mijenja stranke kako bi ostvario svoje ciljeve, nije baš prikladna osoba koja bi trebala govoriti o zapošljavanju Vukovarki i Vukovaraca na transparentan i pošten način.

- Nakon svega, kakva je ovo poruka mladima?! Kakva je ovo poruka Vukovarkama i Vukovarcima?! Poruka je zapravo jasna – mladi, ne punite svoje životopise uspjesima, znanjem i kompetencijama, važno je samo da imate jednu člansku iskaznicu, onu od HDZ-a - ističe Gemeri.