Izbornik
Naslovnica Vijesti
Negativni učinci

Slavonski ugostitelji protiv povećanja PDV-a

Kafići, Slavonski Brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
S koordinacijskog sastanka u Slavonskom Brodu slavonski ugostitelji poslali su jasnu poruku kako se negativni učinci te mjere neće odraziti samo na njihov sektor, nego na razvoj svih segmenata društva koji ovise od prihoda u ugostiteljstvu

Najavljena porezna reforma s povećanjem PDV-a u ugostiteljstvu s 13 na 25 posto nije dobro dočekana među slavonskim ugostiteljima i hotelijerima. S koordinacijskog sastanka u Slavonskom Brodu oni su poslali jasnu poruku kako se negativni učinci te mjere neće odraziti samo na njihov sektor, nego na razvoj svih segmenata društva koji ovise od prihoda u ugostiteljstvu. Nakon svega im, kažu, neće preostati ništa drugo do zatvoriti lokale. Tvrde i kako se u javnosti posljednjih dana o njima stvara iskrivljena slika.

- Cijene usluga i pića trenutačno su usklađene s lošim standardom građana i relativno su niske. Ukoliko dođe do dizanja PDV-a,  razlika u PDV-u će nam pojesti zaradu i morat ćemo povećati cijene. To će automatski smanjiti potrošnju i u konačnici nakon godinu i pol ili dvije napraviti loš domino-efekt – kaže Neno Barišić, predsjednik brodskog Ceha ugostitelja.