Izbornik
Naslovnica Vijesti
U selo se dostavlja pitka voda

Spajanjem cjevovoda smanjit će se količina arsena u vodi u Komletincima

U Vukovaru otvorena novouređena šetnica
Foto: Branimir Bradarić
U sljedećih mjesec dana mještani Komletinaca trebali bi biti priključeni na jedinstveni vodoopskrbni sustav grada Otoka i iz vodovodne mreže piti zdravstveno ispravu vodu, najavio je Slaven Dobrović

U okviru obilježavanja Svjetskog dana voda danas je u Vukovaru potpisan ugovor o gradnji cjevovoda između Otoka i Komletinaca.

  -U sljedećih mjesec dana mještani Komletinaca trebali bi biti priključeni na jedinstveni vodoopskrbni sustav grada Otoka i iz vodovodne mreže piti zdravstveno ispravu vodu. U nekoliko tjedna kvaliteta vode u Komletincima za nekoliko puta će se popraviti što se tiče razine arsena jer će se cjevovodom spojiti Otok i Komletinci - rekao je ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović.

Govoreći o zahtjevu mještana Komletinaca za spajanjem na Regionalni vodovod istočne Slavonije ministar je kazao kako će za realizaciju toga projekta trebati neko duže vrijeme, ali ne više od jedne godine. Govoreći o problemu vode u Komletincima, gdje količina arsena premašuje 13 puta propisane okvire, direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković rekao je da se u to selo dostavlja pitka voda.

- Jedino pravo rješenje je spajanje Otoka i Komletinaca na Regionalni vodovod istočne Slavonije na koji je do sada  spojeno oko 60 posto domaćinstava ili oko 100.000 osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U Otoku će se bušiti još jedan zdenac kako bi se i tijekom ljeta osiguralo nesmetano snabdijevanje vodom mještana Komletinaca, ali i Otoka -  rekao je Milinković.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana voda u Vukovaru je otvorena i novouređena šetnica i obaloutvrda uz rijeku Dunav. Radi se o obalnom pojasu rijeke Dunav koje se proteže od ušća Vuke do luke Vukovar čiji su dijelovi oštećeni tijekom Domovinskog rata. Cijelo to područje dobilo je modernu šetnicu uz Dunav i biciklističku stazu.