Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Osigurano 900.000 kuna

Svako dijete u Varaždinu dobit će božićnicu u iznosu od 120 kuna

Goran Habuš
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Grad Varaždin je kao prvi grad u Hrvatskoj odlukom Gradskog vijeća osigurao sredstva za isplatu dječjih božićnica za djecu

Oko 8000 djece koja žive na području Grada Varaždina dobit će božićnice! Gradonačelnik Goran Habuš kaže da pravo na 120 kuna imaju svi do navršene 17. godine, odnosno, rođeni od 1. siječnja 1999. do 31. prosinca 2016. Grad Varaždin je, ističe, kao prvi grad u Hrvatskoj odlukom Gradskog vijeća osigurao sredstva za isplatu dječjih božićnica za djecu.

Mališani koji pohađaju osnovnu gradsku školu, odnosno gradski ili privatni vrtić, te imaju prebivalište na području Grada Varaždina, dobit će u tim ustanovama zahtjeve koje roditelji trebaju potpisati i ispunjene vratiti. Ostali će ih moći predati u pisarnici Grada Varaždina, na Trgu kralja Tomislava 1, radnim danom od 7 do 19 sati, kao i na porti Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina u Ulici P. Preradovića 10.

Priložiti treba i presliku osobne iskaznice roditelja i djeteta, ili pak važećeg dokumenta iz kojeg je vidljivo djetetovo prebivalište. Djeca rođena tijekom prosinca 2016. godine zahtjev će ispuniti prilikom predaje dokumentacije potrebne za isplatu donacije Grada za novorođenu djecu, pa će božićnice dobiti zajedno s donacijom na tekući račun roditelja. Amandman kojim traži da se osigura 900.000 kuna kako bi se djeci isplati božićnica kakvu dobivaju i umirovljenici, podnio je vijećnik Hrasta Ladislav Ilčić, kao poruku roditeljima da su djeca važna.