Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Nikola Toth kandidat za gradonačelnika:

Sve je manje stanovnika, Vukovar postaje grad umirovljenika

Nikola Toth kandidat za gradonačelnika
Foto: Branimir Bradarić
HSP AS i HČSP na izborima u Vukovaru imati će zajedničku listu, a u utrci za gradonačelnika grada heroja podržat će jednoga od zapovjednika obrane Vukovara Nikolu Totha Fenixa

U sklopu priprema pred predstojeće lokalne izbore glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić i predsjednik vukovarske podružnice HČSP Ivica Žulj potpisali su danas Sporazum o strateškom partnerstvu i trajnoj političkoj suradnji na razini Grada Vukovara. Govoreći o skorim izborima Ćorić je rekao kako su oni iznimno bitni za cijelu Hrvatsku te da HSP AS gdje god izlazi s ciljem da pobijedi. Ipak, kako je rekao, rezultat izbora ocjenjivat će se kroz rezultate izbora u Zagrebu, kao glavnom gradu države i gradu s najvećom financijskom moći, i Vukovaru koji je simbol cijele Hrvatske.     

- Sadašnja aktualna vlast u gradu Vukovaru ne bi bila posložena na način kako je bez ijednog sudionika ove konferencije koji sjede pred vama. Nismo zadovoljni načinom kako se upravlja resursima grada Heroja, a posebice nismo sretni sporim iznalaženjem rješenja kako zaustaviti odlazak mladih iz Vukovara. U narednih 100 dana, koliko nam je ostalo do navedenih izbora na dnevnoj bazi predstavljat ćemo stranke, udruge i istaknute pojedince koji podupiru i pridružit će se ovom političkom zajedništvu - rekao je Pero Ćorić.

HSP AS i HČSP na izborima u Vukovaru imati će zajedničku listu, a u utrci za gradonačelnika grada heroja podržat će jednoga od zapovjednika obrane Vukovara Nikolu Totha Fenixa.

-U vrijeme rata bio sam spreman poginuti za Vukovar i Hrvatsku, a danas sam spreman sve svoje znanje i sposobnosti staviti u službu stvaranja preduvjeta kako bi Vukovar postao i ostao grad poželjan za ostanak mladih - rekao je Toth.

Kazao je i kako je u gradu iz dana u dan sve manje stanovnika i da Vukovar polako postaje grad umirovljenika te da u gradu ima igara ali ne i kruha. Najavio je kako će u svome radu poseban naglasak staviti na razvoj gospodarstva i učiniti sve da Vukovar postane svojevrsni centar za IT tehnologiju i sastavljanje panela za sunčevu energiju.