Izbornik
Naslovnica Vijesti
Sanacija otpada u Brezju

T&H Invest tražit će reviziju presude Visokog trgovačkog suda

Otpad u Brezju
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
PresudomVisokog trgovačkog suda je ugovor o interventnom odvozu i zbrinjavanju komunalnog otpada radi sanacije lokacije Brezje proglašen ništetnim

Tvrtka T&H Invest d.o.o. najavila je da će od Vrhovnog suda zatražiti reviziju drugostupanjske presude Visokog trgovačkog suda koji je proglasio ništetnim ugovor o interventnom odvozu i zbrinjavanju komunalnog otpada radi sanacije lokacije Brezje iz prosinca 2008. U tvrtki ističu da je Visoki trgovački sud jasno potvrdio da je postojala potreba za žurnim uklanjanjem baliranog otpada. Trgovački sud u Varaždinu je, s druge strane, tvrdio suprotno.

- Iako se utvrđuje da je bilo potrebno spriječiti nastanak štete u Brezju ugovor iz 2008. između Varkoma i tadašnjeg T7 Vis o interventnom odvozu otpada proglašen je ništetnim zbog tumačenja Visokog trgovačkog suda o odredbi Zakona o javnoj nabavi da je te 2008. postojao vrijednosni limit od 412.000 eura. U Zakonu se navodi da limit stupa na snagu danom pristupa Hrvatske u EU, no o tome Visoki trgovački sud nije dao obrazloženje - ističe Sandra Hrman, članica uprave tvrtke T&H Invest.