Izbornik
Naslovnica Vijesti
'Novogradnja 337'

U Brodotrogiru porinut novi brod za nautički turizam

Brodotrogir, brog Novogradnja 337
1/4
Foto: Brodotrogir
Braća Krunoslav i Boris Jurić, vlasnici obrta More iz Baške Vode svojoj su floti od dva mini drvena kruzera pridodali još jednog željeznog, Novogradnju 337, čija je izgradnja završila u Brodotrogiru

U nazočnosti obitelji i poslovnih partnera brod je porinut u more, nakon čega je uslijedila i njegova primopredaja, priopćili su iz Brodotrogira.

- Ovim poslom se bavimo blizu dvadeset godina. U svojoj floti imamo dva drvena broda kojima tijekom ljeta s našim gostima krstarimo Jadranskom obalom. Ovo nam je prvi novi brod i nije se bilo lako odlučiti na njegovu izgradnju, ali eto tu fazu smo već prebrodili, ostaje nam ga do kraja urediti i njime zaploviti već početkom svibnja kada očekujemo prve goste.

Želimo zahvaliti svim Brodotrogirovim djelatnicima koji su bili uključeni u ovaj posao jer osim što smo dobili vrlo kvalitetno izrađen brod naišli smo i na jedan vrlo profesionalan i ljudski odnos. Kada budemo gradili novi brod ponovo ćemo ga raditi u Brodotrogiru - kazao je Kruno prije negoli je sa svojim brodom isplovio iz trogirskog škvera.

U mjesec dana dva porinuća

Brod za nautički turizam je dug 30 metara i 7,5m širine, a spušten je u more jednim od Brodotrogirovih travel liftova i to onim od 600 tona nosivosti, koji je ujedno najveći travel lift na Mediteranu. Građen je pod nadzorom Hrvatskog registra brodova prema pravilima i propisima za putničke brodove.

Brodotrogir, odnosno Hrvatska brodogradnja Trogir, ovim su dali svoj doprinos stalno rastućoj industriji nautičkog turizma u Hrvatskoj, s još jednim sličnim brodom, koji je isporučen prije tri tjedna tvrtki SUNSET CRUISING iz Splita.