Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Preventivne mjere

Preporučuje se daljnje prokuhavanje vode za piće u Rijeci

Rijeka nabujala Rječina
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Iako je u Rijeci zamućenost vode manja od dozvoljene, iz riječkog Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija (VIK) danas su izvijestili da će ispirati vodovodnu mrežu pa i nadalje preporučuju preventivno prokuhavanje vode za piće

Ispiranje vodosprema i javne vodovodne mreže na području Rijeke i riječkog prstena će, s obzirom na njegovu veličinu, trajati više dana.

Mogući privremeni prekidi u opskrbi vode

"Ispuštena voda na hidrantima uzrokovat će otjecanje većih količina vode po prometnicama te se zbog toga mole svi sudionici u prometu na oprez. Tijekom ispiranja vodovodne mreže, voda će se pojedinim objektima, posebno višekatnicama, isporučivati sa smanjenim tlakom te je moguć povremeni prekid u isporuci vode zbog čega molimo korisnike za razumijevanje", poručuju iz tog komunalnog društva.

Zbog obilnih kiša, koje su prošlog i ovoga tjedna padale na riječkom području, u mnoge je zgrade prodrla voda, a zamućena su sva izvorišta koja su u funkciji javne vodoopsrbe Rijeke i tzv. riječkog prsetna. Stoga je 22. studenoga iz VIK-a preporučeno preventivno prokuhavanje vode za piće, iako je voda mikrobiološki ispravna.