Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Alternativno rješenje

U školi za učenike s teškoćama u razvoju otpada žbuka, Grad nudi preseljenje

OŠ Milana Amruša, Slavonski Brod
Foto: Ivica Galović/Pixsell
Kao alternativno rješenje roditeljima je ponuđeno korištenje nove školske zgrade u obližnjoj Ruščici, koja može primiti 450 učenika, a pohađa je svega 45

Nakon nedavnog prosvjeda roditelja slavonskobrodske osnovne škole Milana Amruša, koju pohađaju učenici s teškoćama u razvoju, iz Grada su se oglasili priopćenjem u kojem navode kako su spremni riješiti situaciju s ovom školom. Ističu kako su samostalno financirali izradu projektne dokumentacije za izgradnju nove školske zgrade, nakon što je zahtjev odbilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

- Izgradnja nove školske zgrade naš je prioritet, jer želimo zadovoljiti potrebe i prava svih učenika koji će je pohađati. Upravo iz tog razloga u više smo navrata kontaktirali nadležne institucije, kao i premijera Plenkovića. Međutim, odgovora još nema – stoji u priopćenju koje potpisuje pročelnik Davor Rogić. Kao alternativno rješenje roditeljima je ponuđeno korištenje nove školske zgrade u obližnjoj Ruščici, koja može primiti 450 učenika, a pohađa je svega 45. Roditelji su prosvjedovali zbog uvjeta u staroj školi, koja ne ispunjava ni osnovne pedagoške standarde i u kojoj je zbog velike količine oborina počela otpadati žbuka sa stropa.