Izbornik
Naslovnica Vijesti Hrvatska
Gradska organizacija SDP-a optužuje:

'U Vukovaru će moći živjeti i raditi samo oni s iskaznicom HDZ-a'

Vukovar, SDP
Foto: Branimir Bradarić
Odgovarajući na optužbe iz SDP-a gradonačelnik Vukovara Ivan Penava (HDZ) kratko je samo rekao kako je posao oporbe da proziva te da su "posebno nervozni pred izbore"

"Političko kadroviranje HDZ-a u Vukovaru se nastavlja", naziv je konferencije za novinare koju je danas održala Gradska organizacija SDP-a Grada Vukovara. Prema navodima čelnika vukovarskog SDP-a, od prvoga dana, od kako je vlast u gradu preuzeo HDZ, na djelu je zapošljavanje stranački podobnih osoba. Pri tome su se posebno osvrnuli na zadnja dva slučaja, odnosno, imenovanje Alena Jakumetovića na čelo Lučke uprave Vukovar i Zlatka Hegeduša na mjesto privremenog ravnatelja nedavno osnovane Interkulturalne škole Dunav.

- Smijenjena je stručna, kvalificirana i nestranačka osoba, a postavljena osoba bez potrebnoga iskustva na to mjesto. Prethodno je mijenjan i Pravilnik kako bi se ta osoba mogla zaposliti - rekao je predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak.

Odgovarajući na upit novinara kazao je kako je u vrijeme kada je SDP obnašao vlast u gradu većina pročelnika i direktora gradskih tvrtki bila iz redova HDZ-a.  

Govoreći o imenovanju Hegeduša na mjesto privremenoga ravnatelja tajnik županijske organizacije SDP-a Darko Buljan kazao je kako se radi o osobi koja je prije nekoliko godina, radi zlouporabe položaja i ovlasti, pravomoćno osuđen.

Posao oporbe je da proziva

- Kakvu poruku na taj način šaljemo djeci kada se jednu takvu osobu postavlja na mjesto privremenog ravnatelja škola koja je u osnivanju - rekao je Buljan.

Potpredsjednica vukovarskog SDP-a Biljana Gaća rekla je kako je jedan od prvih koraka trenutne gradske vlasti bilo povećanje broja gradskih pročelnika s pet na osam.

- Poslije svega postavljamo pitanje gdje su rezultati. Gospodarstvo je u goroj situaciji nego ranije, gase se tvrtke, a nema niti onih najavljivanih 500 radnih mjesta. Ako se ovako nastavi, u Vukovaru će moći raditi i živjeti samo oni koji imaju člansku iskaznicu HDZ-a jer za druge nema mjesta - rekla je Gaća.

Odgovarajući na optužbe iz SDP-a gradonačelnik Vukovara Ivan Penava (HDZ) kratko je samo rekao kako je posao oporbe da proziva te da su "posebno nervozni pred izbore".

- Smeta im što nisam nastavio raditi kako su oni radili kada su vodili grad. Da su radili dobro nikada ne bi izgubili vlast u gradu. Radili su tako da su njihovi čelnici predmet istraga i sudskih postupaka - rekao je Penava.  

Prozvani Zlatko Hegeduš nije se danas javljao na telefonski poziv, niti je odgovorio na poslani SMS.