Izbornik
Naslovnica Vijesti
Visoko priznanje

Varaždincu Raymondu Rojniku odličje Viteza kakvo su dobili Clooney i DiCaprio

Raymond Rojnik, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Ravnatelju Koncertnog ureda u Varaždinu odličje se dodjeljuje za značajan doprinos obogaćivanju francuske kulturne baštine, a uručit će mu ga francuski veleposlanik Philippe Meunier

Raymondu Rojniku, ravnatelju Koncertnog ureda u Varaždinu, u utorak će biti uručeno visoko priznanje Francuske Republike, odličje Viteza reda Umjetnosti i književnosti, koje su dosad dobili glumci George Clooney, Leonardo DiCaprio, baletni umjetnik Rudolf Nurejev, iluzionist David Copperfield... Odličje mu se dodjeljuje za značajan doprinos obogaćivanju francuske kulturne baštine, a uručit će mu ga francuski veleposlanik Philippe Meunier.

Francuska je 2015. godine bila zemlja-partner 45. Varaždinskim baroknim večerima, a Rojnik se, ističu u Gradu Varaždinu, istaknuo kao izvršni organizator festivala i suradnjom s izvođačima iz Francuske. Suradnja Koncertnog ureda Varaždina s Francuskom traje već desetak godina. Od hrvatskih umjetnika odličje su dobili slikar Josip Vaništa, pjevačica Tereza Kesovija, redatelj Ivica Buljan i varaždinska muzikologinja Zdenka Weber.