Izbornik
Naslovnica Vijesti
Flego i Komadina na Učkoj

Vatrogastvo u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji na visokoj razini

Valter Flego Zlatko Komadina
Foto: Dusko Marusic/Pixsell
Župan Zlatko Komadina rekao je kako vatrogastvo u Hrvatskoj ima jako dugu tradiciju, pa tako i u ovim dvjema županijama što smatra stožernom snagom sustava zaštite i spašavanja

Istarski i primorsko-goranski župani Valter Flego i Zlatko Komadina u srijedu su na Učkoj održali sastanak oko suradnje vatrogasnih zajednica ovih dviju županija, pohvalivši vatrogasce kao stožerne nositelje sigurnosne situacije u obje županije.

"Od njih smo danas, pred sam početak glavne turističke sezone dobili informaciju da su naše županije sigurne, što je od izuzetne važnosti kako za naše građane, tako i za sve turiste. U nama kao javnom sektoru naše vatrogasne zajednice imaju snažnog partnera, što nam omogućuje spremnost na bilo koju vrstu ugroze koja nam se sutra može dogoditi", istaknuo je Flego i dodao kako je vatrogastvo na ovome području na razini onoga u najrazvijenijim europskim regijama.

Naglasio je kako je upravo decentralizirano vatrogastvo primjer kako se s jednim sustavom može najbolje upravljati, s obzirom da požari i sve druge opasnosti i nesreće ne poznaju administrativne granice, pa je dugi niz godina razvijena visoka razina suradnje i zajedničkog djelovanja vatrogastva Istarske i Primorsko-goranske županije, posebno vezano uz masiv Ćićarija-Učka.

Komadina je rekao kako se na sastanku razgovaralo i o planovima za budućnost, posebice o suradnji u operativnom i edukativnom smislu, kao i o zajedničkom kandidiranju projekata prema EU fondovima.

Napomenuo je kako vatrogastvo u Hrvatskoj ima jako dugu tradiciju, pa tako i u ovim dvjema županijama što smatra stožernom snagom sustava zaštite i spašavanja. Potvrdio je kako je na sastanku bilo riječi o spremnosti vatrogasnih postrojbi za provedbu posebnih mjera zaštite od požara u 2017. godini, radio komunikaciji vatrogasaca i drugim temama.