Izbornik
Naslovnica Vijesti
na zatvorenom dijelu sjednice

Vlada imenovala povjerenike za Split i Varaždin

Branka Ramljak
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Povjerenicom za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i splitskog gradonačelnika imenovana je Branka Ramljak, a Dragica Đula povjerenicom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i varaždinskog gradonačelnika

Hrvatska Vlada u četvrtak je, na zatvorenom dijelu sjednice, imenovala povjerenike za Split i Varaždin, u kojima u zakonom određenom roku nisu donijeti gradski proračuni. 

Sukladno Vladinim rješenjima o raspuštanju gradskih vijeća i razrješenju gradonačelnika te njihovih zamjenika, povjerenicom za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i splitskog gradonačelnika imenovana je Branka Ramljak, a Dragica Đula povjerenicom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i varaždinskog gradonačelnika.

Dragica Đula, voditeljica Službe za opću upravu pri Uredu državne uprave u Varaždinskoj županiji, vodit će Grad Varaždin do konstituiranja novog saziva Gradsko vijeća. Goran Habuš stupio je na dužnost gradonačelnika po prvi puta  3. studenoga 2011. godine poslije pobjede na prijevremenim izborima. Mandat je nastavio  7. lipnja 2013. godine poslije pobjede na redovnim izborima. Na dužnosti gradonačelnika bio je pet godina i pet mjeseci, ukupno 1982 dana.