Izbornik
Naslovnica Vijesti
Investicija u Karlovcu

Za nove cijevi vodovoda i kanalizacije osigurano 16,8 milijuna iz EU fondova

Karlovački vodovod i kanalizacija
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Nakon obnove vodovodno-kanalizacijske mreže Grad Karlovac uredit će kolnike, parkirališta, pješačko-biciklističke staze, drvorede

Karlovačka tvrtka Vodovod i kanalizacija još je lani osigurala čak 16,8 milijuna kuna iz fondova EU te sve dozvole za 11 projekata koje će ove godine odraditi diljem grada. Riječ je o zamjeni dotrajalih vodovodnih cijevi u Skopskoj ulici, gradnji kolektora Gaza, rekonstrukciji vodovodne i kanalizacijske mreže u Vranyczanyjevoj ulici, rekonstrukciji mreže u Strmačkom dolu, izgradnji sanitarne kanalizacije i novog vodovoda u Žumberačkoj i Masarykovoj ulici te gradnji kanalizacije i vodovoda u Logorištu do groblja Sv. Doroteja. Istraživat će potencijalno izvorište pitke vode u naselju Mostanje te izgraditi bunar na vodocrpilištu Mekušje.

- U Mostanju smo već sada našli izvor kapaciteta 80 litara na sekundu, a ako se pokaže da na još dvije lokacije postoje izvori pitke vode, tada bismo samo na Mostanju imali vodocrpilište s izdašnošću od 300 litara u sekundi, što je količina vode koju Karlovac u ovom trenutku koristi – kazao je Ivan Mrzljak, direktor karlovačkog ViK-a.

U svim će navedenim ulicama i Grad Karlovac, nakon što ViK uredi vodovodnu i kanalizacijsku mrežu, odraditi svoj dio posla; urediti kolnike i parkirališne površine, urediti pješačko-biciklističke staze, drvorede i zelene površine, prostor za otpad, javnu rasvjetu, ovisno o tome što je u nekoj ulici potrebno i moguće napraviti. Grad je za to osigurao dodatnih 2,7 milijuna kuna i sve će odraditi ove godine.