Izbornik
Naslovnica Vijesti
Uspjeh tvrtke IAF

Za zapošljavanje i širenje pogona od EU dobili dva milijuna kuna

Prerada metala
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Tvrtka radi metalne dijelove postrojenja za naftnu, petrokemijsku, prehrambenu i industriju papira, a 80 posto izvozi

Tvrtka Industrijski aparati i fina obrada metala (IAF) iz Murskog Središća dobila je novac iz fonda EU za svoj 7,7 milijuna kuna vrijedan projekt “Fini međimurski metal – uvođenje nove tehnologije obrade”. Riječ je o gradnji proizvodnih kapaciteta i ulaganju u opremu. Nakon potpisanog ugovora s Ministarstvom gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta, te Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, kandidirala se za novac iz Europskog fonda za regionalni razvoj i osigurala čak dva milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Ostatak će pokriti tvrtka osnovana 2004. godine s nekoliko zaposlenika. Danas ih zapošljava petnaest. Posluje na tržištu metalnih dijelova postrojenja za naftnu, petrokemijsku, prehrambenu industriju i industriju papira. Čak 80 posto proizvoda izvozi u države Europske unije, Australiju, Afriku i Aziju.

– Cilj projekta je povećati konkurentnost poduzeća uvođenjem nove poslovne jedinice za proizvodnju novih proizvoda i povećanje kapaciteta za postojeće proizvode – kaže direktor Dražen Bobičanec. Izgradit će se proizvodna hala i uvesti nove tehnologije, zaposliti pet novih radnika i povećati izvoz gotovih proizvoda za dodatnih deset posto.