Izbornik
Naslovnica Vijesti
Predstavljeno vodstvo županijske organizacije

Željko Lenart najavio svoju kandidaturu za potpredsjednika HSS-a

Željko Lenart
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Predsjednik Sisačko-moslavačkog HSS-a Željko Lenart rekao je da oko mogućeg kandidata za župana nisu razgovarali, no da su u županiji u koaliciji s HDZ-om te će ispuniti sve dogovoreno u ovom mandatu

- Nisu točne objede da na izbornoj Skupštini nije bilo izbornog procesa kad su dva izabrana potpredsjednika prikupila potreban broj potpisa delegata i bila izabrana tajnim glasovanjem - rekao je u petak u Sisku novoizabrani predsjednik Sisačko-moslavačkog HSS-a Željko Lenart, koji je na tom mjestu zamijenio suspendiranu Marijanu Petir.

To dvoje potpredsjednika koji su skupili potrebne potpise su aktualna dožupanica Anita Sinjeri Ibrišević i čelnik Hrvatskog seljačkog saveza Mijo Latin, a ostala dva izabrana potpredsjednika su Siniša Kesić iz Novske te županijski vijećnik Dražen Pejaković iz Gline. 

'Nema osipanja članstva'

Saborski zastupnik Željko Lenart najavio je i svoju kandidaturu za potpredsjednika stranke na izbornoj skupštini HSS-a 14. siječnja te istaknuo kako situacija u HSS-u nije onakva kako se ističe u javnosti.

- Mi nemamo osipanja članstva. U cijeloj Hrvatskoj samo je 21 član suspendiran, a u našoj županiji tek pet. I prije parlamentarnih izbora usvojen je zaključak da će se sankcionirati one organizacije gdje rezultati izbora budu slabi. A kako tumačiti rezultate u Majuru gdje imamo načelnicu općine, a HSS na izborima dobije samo jedan glas. Proveli smo nove unutarstranačke izbore u Lekeniku, a na redu su Petrinja, Glina i Majur - rekao je Lenart.

Istaknuo je kako oko mogućeg kandidata za župana nisu razgovarali, no da su u županiji u koaliciji s HDZ-om te će ispuniti sve dogovoreno u ovom mandatu.

- Vidjet ćemo što će biti za iduće izbore. Sve lokalne organizacije imaju autonomiju sami odlučiti s kim će u koaliciju ili će samostalno na izbore u svibnju - rekao je Lenart.

Za tajnika županijske organizacije izabran je načelnik Lipovljana Mario Ribar.