Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
suradnja Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije i Vlade pokrajine Tirol

Austrijanci gospićkim vatrogascima poklonili autoljestve

Foto: Grad Gospić
U subotu je Joseph Worgoter, zapovjednik Vatrogasne postrojbe grada Kirchhoffa, predao ključeve vozila za spašavanje s visine, tzv. autoljestve dosega 18 m

Temeljem suradnje između Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije i Vlade pokrajine Tirol, vatrogasne postrojbe iz pokrajine Tirol do sada su donirale vatrogasna vozila vatrogasnim postrojbama iz Ličko-senjske županije  i to DVD Brinje, DVD Vrhovine, DVD Udbina, DVD Perušić, DVD Sinac.

24. studenog vozilo je preuzela JVP Gospić, a u planu je i opremanje DVD Pazarišta s jednim vatrogasnim vozilom početkom sljedeće godine.

Pokazna vatrogasna vježba Pokazna vježba u Strahonincu Djeca spašena, vatrogaci spremni za najteže situacije

U subotu je Joseph Worgoter, zapovjednik Vatrogasne postrojbe grada Kirchdorfa, predao ključeve vozila za spašavanje s visine, tzv. autoljestve dosega 18 m zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe Gospić Marku Popoviću. 

Oni su u cijelosti nabavili novi vatrogasni vozni park, pa su ovo vozilo donirali JVP Gospić.  Njihov novi vozni park službeno će biti blagoslovljen 25.svibnja 2019.godine, pa je tom prilikom na ceremoniju gradonačelnik Kirchdorfa, čije pismo je pročitao zapovjednik Worgotera, pozvao i izaslanstvo JVP Gospić i Grada Gospića.

Svečanost primopredaje vozila uveličali su gradonačelnik Karlo Starčević, županijski vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović i gospićki vatrogasci.

informativni štand Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama u Gospiću

Gradonačelnik Starčević pozdravio je goste iz Austrije i pozvao ih na  izlet na Plitvička Jezera. Srdačnom dobrodošlicom i poklonima zahvalio je Austrijancima  na vozilu.