Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Suradnja Općine s Crvenim križom

Besplatno ljetovanje za male Vukovarce

Općina Dugopolje
Foto: Općina Dugopolje
Općina Dugopolje s Vukovarom je 2014. potpisala Sporazum o suradnji. Darovali su informatičku opremu dviju osnovnim školama

Vrlo lijepom gestom Općina Dugopolje obradovala je ovog ljeta malene Vukovarce. U suradnji s Crvenim križem, Općina Dugopolje organizirala je besplatno ljetovanje za 45 djece iz Grada Heroja. Iako je putovanje iz Slavonije do Dalmacije relativno dugo, pogotovo djeci, na njihovim licima umjesto eventualnog umora mogla se iščitati samo radost i veselje zbog dolaska u južne krajeve Lijepe Naše.

Kako se, naravno, općina Dugopolje ne nalazi uz more, da bi maleni Vukovarci mogli u potpunosti uživati u morskim radostima bili su smješteni u kampu Crvenog križa na otoku Čiovu. Sretno stigavši u Okrug Donji odmah su pohitali u more. Djeca su na Čiovu boravila sve do ovog petka, kada su krenuli natrag u Vukovar.

Novo trajektno pristanište S pristupnom cestom na Solinama Otvoreno trajektno pristanište vrijedno 19 milijuna kuna

Izlet u Trogir

– Općina Dugopolje posebno je ponosna na svoje prijateljstvo s gradom herojem Vukovarom. Nakon što smo u proteklom razdoblju opremili dvije informatičke učionice i sufinancirali izgradnju spomen-doma na Trpinjskoj cesti, nastavljamo razvijati dobre odnose i suradnju s Vukovarom. Iznimno nam je drago što smo organizacijom ljetovanja usrećili vukovarsku djecu od 1. do 4. razreda osnovnih škola i omogućili im uživanje u ljetnim radostima. Posjetio sam djecu u kampu, razgovarao s njima i voditeljima i svi su oduševljeni i sretni što su mogli uživati u kupanju i sunčanju. U lijepom su im sjećanju i sve dodatne aktivnosti koje su imali na Čiovu, pa i izlet u Trogir koji smo im organizirali. Naravno, i u budućnosti ćemo nastaviti raditi na osnaživanju prijateljskih odnosa između Vukovara i Općine Dugopolje, te se nadamo ostvarenju još bogatije suradnje, pogotovo na području kulture i sporta. Uživali smo u sudjelovanju u zajedničkim sportskim susretima, a na tom tragu planirat ćemo i suradnju lokalnih KUD-ova – kazao nam je Perica Bosančić, načelnik Dugopolja.

Ova aktivnost nastavak je uspješne suradnje dvaju prijateljskih mjesta. Potvrda toga je i Sporazum o suradnji koji je potpisan u rujnu 2014. godine. Do sada, osim što je darovala informatičku opremu za informatičke učionice dviju osnovnih škola, Siniše Glavaševića i Blage Zadre, te sufinancirala i spomen-dom na Trpinjskoj cesti, Općina Dugopolje sudjelovala je i u raznim akcijama pomoći.

Suradnja s Vukovarom

– Želimo malim Vukovarcima da im ovogodišnje ljetovanje ostane u najboljem sjećanju, da još danima pričaju o tome i kako im je lijepo bilo na Jadranu. Spremni smo na suradnju s Vukovarom i dalje, pa se veselimo novim gostima idućih godina. Ponosni smo što barem ovako možemo pomoći vukovarskim školarcima – dodao je načelnik Bosančić.

Čiovski most Otvoren čiovski most Trogir napokon može prometno prodisati