Vukovarsko-srijemska

Bivši Mostov ministar protiv HDZ-ova župana

Županije
Božo Galić Fotografija: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Božo Galić natjecat će se za treći mandat župana, konkurencija mu je Tomislav Panenić, a u utrku se uključuje i Zlatko Cegledi

Proteklih je mjeseci bilo govora da će dugogodišnjeg vukovarsko-srijemskog župana Božu Galića zamijeniti svježa lica iz HDZ-a. Kao alternativa se spominjao gradonačelnik Otoka Josip Šarić, koji je trebao ublažiti animozitet na relaciji Vukovar – Vinkovci, ali i mlada suradnica premijera Andreja Plenkovića i saborska zastupnica Marijana Balić. Odlukom županijske stranačke organizacije krajem veljače definitivno su otpala takva nagađanja pa će se Galić na svibanjskim izborima natjecati za treći mandat na čelu županije.

Tomislav Panenić

U tome će ga pokušati omesti SDP-ov Zlatko Cegledi, no s obzirom na to da je riječ o županiji koja je tradicionalno uporište HDZ-a, malo tko ozbiljnije računa na njegov značajniji izborni uspjeh. HDZ-ove šanse donekle bi mogao umanjiti mostovac Tomislav Panenić, bivši ministar gospodarstva i gradonačelnik Tompojevaca, a sadašnji saborski zastupnik. Budući da je Most prepoznat kao konzervativnija politička opcija, nije isključeno da bi mogli postići određen izborni uspjeh u tom dijelu Hrvatske.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje