Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Damir Dekanić u tvornici obuće

Borovo opet može biti obućarski div

Foto: VUKOVARSKO - SRIJEMSKA ŽUPANIJA
– Vjerujemo da će Borovo imati snage da uz pomoć lokalne uprave i države iznađe konačno rješenje za probleme u kojima se trenutačno nalazi – rekla je Gordana Odor, direktorica Borova

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić posjetio je vukovarsku tvornicu obuće Borovo gdje ga je direktorica Borova Gordana Odor upoznala s poslovanjem tvrtke.

Kazao je kako mu je drago da je posjetio „obućarski div“ iz prošlosti i da vjeruje da ćemo ga tako nazivati i u budućnosti.

– Kako bi se to ostvarilo bit će potrebna pomoć države, županije i Grada Vukovara. Dio pogona koji sam vidio posluje u jako lošim 
uvjetima, no radnici se jako trude i postižu izvrsne poslovne rezultate. S druge strane, ta je tvornica napravila znatan dizajnerski iskorak kada je u pitanju proizvodnja kako modne, tako i radne obuće. Stoga je šteta što na hrvatskom tržištu njihovi modeli nisu prisutni u velikom broju trgovina s obućom – rekao je Dekanić.

Dodao je kako je riječ o izvornom hrvatskom proizvodu te da svi moramo na razne načine, bilo kroz marketing ili prisutnost proizvoda na policama naših dućana, dovesti do toga da tvornica Borovo postane još prepoznatljiviji proizvođač obuće u Hrvatskoj. Smatra da 
ćemo takvim pristupom postići da Borovo svoju klijentelu i plasman proizvoda ostvari i na inozemnim tržištima.

Direktorica Borova Gordana Odor poručila je  da se, unatoč trenutačnoj situaciji na tržištu, nada boljim vremenima za tvornicu.

– Vjerujemo da će Borovo imati snage da uz pomoć lokalne uprave i države iznađe konačno rješenje za probleme u kojima se trenutačno nalazi – rekla je Odor.