Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Župan Marko Marušić u radnom posjetu Daruvaru

Cilj je zadržati sva radna mjesta

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Župan je obišao i Daruvarske toplice, u kojima se provode projekti vrijedni oko 388 milijuna kuna

Župan Marko Marušić boravio je u radnom posjetu gradu Daruvaru i tom prilikom održao sastanak s gradonačelnikom Damirom Lneničekom, posjetio Vodoprivredu Daruvar, obišao Osnovnu školu Vladimira Nazora na kojoj završavaju radovi na energetskoj obnovi, a boravio je i u Daruvarskim toplicama.

Županija u vlasništvu

U Vodoprivredi Daruvar razgovaralo se o predstečajnom postupku i dokapitalizaciji tvrtke te zaključilo da problemi predugo traju.

– Rekao bih da smo na najboljem putu da se situacija riješi, što ovisi o Trgovačkom sudu i strateškom partneru. Svako radno mjesto je važno, a pogotovo poduzeće koje zapošljava stotinjak djelatnika u Daruvaru te četrdesetak u Ribnjačarstvu Končanica. Županija će sigurno uložiti maksimalan napor da se sve dobro završi – istaknuo je gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček.

Župan Marko Marušić podsjetio je kako je već na konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine uvrštena točka dnevnog reda 
koja se odnosila na dopuštenje da Vodoprivreda Daruvar krene u nužnu dokapitalizaciju.

– Naš je osnovni cilj zadržavanje radnih mjesta te razvoj Vodoprivrede. Osobno sam razgovarao s vjerovnicima o tome da pristanu na naš predstečajni plan, odnosno da odustanu od 50 posto svojih tražbina. Mi smo u ovom trenutku na 70 posto dobivenih takvih odobrenja i napravili smo sve što smo mogli da Vodoprivreda ne ode u stečaj. Pristigle su četiri neobvezujuće ponude, a poslani su i pozivi za obvezujuće ponude. Moram napomenuti da će Bjelovarsko-bilogorska županija ostati u Vodoprivredi s 28 posto vlasništva – istaknuo je župan Marušić.

Nakon Vodoprivrede Daruvar, župan Marušić obišao je i Osnovnu školu Vladimira Nazora gdje je u tijeku energetska obnova 
objekta, projekt vrijedan 14,1 milijun kuna.

– Bilo je problema zbog prokišnjavanja, no radovi se odvijaju svojim tijekom. Škola je predivna i vjerujem da će do kraja godine 
biti potpuno obnovljena – rekao je tijekom posjeta osnovnoj školi župan bjelovarsko-bilogorski  Marušić.

Vrhunski spa centar

Na kraju radnog posjeta gradu Daruvaru, župan je posjetio i Daruvarske toplice, gdje je razgovaralo o projektima te županijske ustanove u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te Razvojnog sporazuma Sjever, a riječ je o investicijama vrijednim 388 milijuna kuna.

– Najvažniji projekt za nas vrijedan je oko 160 milijuna kuna, a riječ je o povećanju smještajnih kapaciteta i zgradi terapije koju 
je nužno adaptirati i koja bi bila naslonjena na novi smještajni objekt. Nakon te prve faze slijedi nam adaptacija hotela Termal, 
svih soba koje trenutačno imamo. Treća faza obuhvaća obnovu Centralnog blatnog kupališta, Antunove kupke i Švicarske vile te gradnju bivšeg Ivanova doma s ciljem stvaranja vrhunskog “heritage spa centra” – naglasio je ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković.