Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Najuspješnijim tvrtkama i institucijama dodijeljena priznanja Županijske komore

ĐĐ Montaža, Spiroflex i Industroremont najbolje poslovali

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
– Ohrabruje da je broj gospodarskih subjekata, zaposlenih, promet i dobit, u porastu. U padu je broj nezaposlenih, a i to je jako dobar pokazatelj – rekao je Drago Čugura, predsjednik županijske podružnice HGK

U dvorani hotela Savus održana je svečana sjednica HGK – Županijske komore Slavonski Brod na kojoj su najuspješnijim trgovačkim društvima u Brodsko-posavskoj županiji za poslovanje u 2021. godini dodijeljene plakete “Zlatna kuna”.

Kako je u uvodnom izlaganju istaknuo tajnik Županijske komore, Tomislav Tekić, lani je na području Brodsko-posavske županije poslovala 1981 tvrtka s ukupno 19.018 zaposlenih. Ostvareni su prihodi od 11,1 milijardu kuna, što je povećanje od 10,4 posto u odnosu na prethodnu godinu, a s dobiti je poslovalo 1457 tvrtki s 15.662 zaposlenika.

– Nikad nisam zadovoljan time kako se posluje u našoj županiji, jer znamo da zaostajemo za državnim prosjekom. Međutim, 
ohrabruje da su svi parametri na osnovu kojih se prati gospodarstvo, a to su broj gospodarskih subjekata, zaposlenih, promet i 
dobit, u porastu. Jedini parametar u padu je broj nezaposlenih, a to je također jako dobar pokazatelj – rekao je Drago Čugura, predsjednik županijske podružnice Hrvatske gospodarske komore.

Ove godine priznanje je u kategoriji malih trgovačkih društava dodijeljeno Industroremontu iz Slavonskog Broda. U kategoriji srednjih tvrtki najuspješnijim je proglašen Spiroflex iz Ruščice, a u kategoriji velikih trgovačkih društava Đuro Đaković Montaža. Priznanja su dodijeljena i tvrtkama i subjektima koji ove godine obilježavaju obljetnice, a to su Delta Color, Merkur – veterinarska ambulanta i Matković d.o.o. za 30 godina postojanja, Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška za 135 godina postojanja te Tehnička škola Slavonski Brod za 75 godina postojanja.