Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Kulturno ljeto Podstrana

Dobro jutro, more – književna večer u čast bardovima Pupačiću, Ivaniševiću, Kaštelanu i Milićeviću

1/5
Foto: Općina Podstrana
Riječ je o tradicionalnoj književnoj i kulturnoj manifestaciji koja se od 1997. godine održava u kolovozu u Podstrani

Kao i svake godine za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja ispred Čitovnice u Gornjoj Podstrani održala se 23. put pjesnička manifestacija Dobro jutro, more. Riječ je o tradicionalnoj književnoj i kulturnoj manifestaciji koja se od 1997. godine održava svakoga kolovoza u Podstrani u spomen na hrvatske književnike Josipa Pupačića, Dragu Ivaniševića, Juru Kaštelana i Nikolu Milićevića, kojima je poljički kraj bio zavičaj te su o njemu pisali u svojim književnim djelima. 

Obilježen Dan Općine Podstrana, blagdan svetog Ante Novu školu i sportsku dvoranu gradit ćemo kod zgrade Općine, na 9000 kvadrata

Najprije je otvorena međunarodna likovna izložba na temu “More” u organizaciji Likovne udruge Ante Kaštelančić. Postavljeno je čak 80 slika čiji autori dolaze iz šest zemalja.
Nakon pozdravnih govora predsjednika Matice hrvatske Podstrana Darija Radovića i predsjednika Društva hrvatskih književnika Đure Vidmarovića, pjesnički dio večeri najavio je načelnik Općine Podstrana Mladen Bartulović. Sudjelovali su pjesnici Nevenka Kovačević, Ivica Sorić, Jovica Škaro, Miljenko Galić, Stjepan Šešelj, Stanko Krnjić, Ivan Kramar, Luka Tripalo i Tomislav Milohanić.

Kroz program je sudionike i goste vodila Lidija Šegvić koja je i recitirala pjesme ovogodišnjeg laureata Anđelka Vuletića, koji na žalost zbog bolesti nije bio prisutan.

ECOMAP Podstrana će dobiti 4,5 milijuna kuna za separator i pročistač lučice Strožanac

Program su glazbom obogatile sopranistica Ivana Mogić uz klavirsku pratnju Silvane Marčić. Svojim dolaskom ih je počastio i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Damir Boras koji je bio među brojnim gledateljima i uživao u pjesničkoj večeri kao i u razgledanju izloženih umjetnina.

– Još jedna uistinu predivna večer u predivnom ambijentu u organizaciji Matice hrvatske Podstrana, općine Podstrana, Turističke zajednice Podstrana i Likovne udruge Ante Kaštelančić – poručio je Mladen Bartulović.

Kulturno ljeto u Podstrani ove godine obiluje događajima. Samo ovoga tjedna dva su zanimljiva koncerta. U utorak 13. kolovoza u 21 sat u ljetnikovcu Cindro održava se Opera u ljetnoj noći uz nastup Trija Kutnar i Mije Domaćina Topalušić. U nedjelju 18. kolovoza u 20.30 sati u Svetom Martinu na Portu održava se koncert klape Iskon.

Predstavljen projekt gradnje reciklažnog dvorišta Podstrana gradi reciklažno dvorište Perun vrijedno 7,6 mil. kn, a 4,2 milijuna plaća EU