Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Asfaltirano više od dva kilometra ceste prema biseru Slavonije Jankovcu

Drndavi put postao prošlost – turisti će se voziti asfaltom

radovi
Foto: Kristijan Toplak
Do zime će biti asfaltirana cijela dionica od Slatinskog Drenovca preko Jankovca do granice Virovitičke i Požeške županije

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike nedavno je, govoreći o EU projektima u Hrvatskoj, ocijenilo kako je među 20 najznačajnijih i jedan iz Virovitičko-podravske županije – Park prirode Papuk s EU projektom Geopriče UNESCO Geoparka. U sklopu ovog projekta izgradit će se “Geo-info centar Voćin”, opremiti dvorana u Kući panonskog mora u Velikoj, graditi adrenalinski park u Dubokoj, postaviti šest vidikovaca diljem parka…

Na području Visoke škole gdje je studentski dom i restoran bit će i TIC Tehnološko-inovacijski centar Virovitica Suvremeni će laboratoriji unaprijediti proizvodnju hrane

Rekordna posjećenost

Među turistima koji rado posjećuju Papuk najviše je odjeknula vijest kako će se u istom projektu rekonstruirati cesta Slatinski Drenovac – Jankovac. Rekordna je ovo godina po posjećenosti Parka prirode Papuk. Primjerice, Jankovac je u prvih osam mjeseci vidjelo 25.000 posjetitelja, a u cijeloj 2017. bilo ih je 7000.

Upravo ta asfaltirana cesta olakšat će put prema Jankovcu, ali i na Papuk. Drndavi put od Slatinskog Drenovca prema ovom biseru Slavonije bit će uskoro prošlost. Već je više od dva kilometara ceste asfaltirano. Do zime će asfalt biti postavljen, a Jankovac i Papuk bitno dostupniji nego što je to bilo do sada. Asfaltirana će prometnica puno značiti za dodatnu popularizaciju odredišta u parku prirode Papuk, među kojima Jankovac ima dominantnu ulogu.

Razvoj gospodarstva

Radove na cesti prema Jankovcu obišao je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz svoje zamjenike Marija Klementa i Darka Žužaka, načelnika Općine Čačinci Mirka Mališa i njegova zamjenika, ujedno ravnatelja Parka prirode Papuk Alena Jurenca, te ravnatelja Županijske uprave za ceste VPŽ-a Brune Perkeca.

Potpis ugovora Sigurnost djece Za prijevoz osnovaca 5,8 milijuna kuna

Više od dva kilometra asfalta, istaknuto je, već je postavljeno, a putovanje ovom dionicom, prema Jankovcu, predstavlja, u odnosu na nekad – rapsodiju u putovanju.

– Asfaltiranjem ove ceste značajno će se povećati broj dolazaka turista i na Jankovac, u sam park prirode Papuk, ali i cijelu Virovitičko-podravsku te Požeško-slavonsku županiju jer će turističke destinacije na ovom području biti puno dostupnije. Ovim projektom doprinijet će se razvoju ovog dijela Hrvatske i Virovitičko-podravske županije – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Vrijednost radova rekonstrukcije dionice ceste od Slatinskog Drenovca preko Jankovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije iznosi 19,3 milijuna kuna. To je do sada najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je razvojna agencija VIDRA.

Igor Andrović Razgovor s virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem Stiže nam 1,5 milijardi kuna Veliko zanimanje za MTB maraton Panonsko-bilogorski maraton Gotovo 160 biciklista vozilo staze od 33 do 78 kilometara