Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
SMANJIT ĆE SE PRITISAK NA BOLNICE

Edukacija liječnika za rad na dijagnostičkoj opremi

Liječnici iz Domova zdravlja iz cijele županije obučavali su se za rad na UZV i kolor-dopleru
Foto: Osječko-baranjska županija
Liječnici iz Domova zdravlja iz cijele županije obučavali su se za rad na UZV i kolor-dopleru.

U sklopu u sklopu projekta Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije provedena je i edukacija liječnika za rad na UZV i kolor-dopleru. Čitav projekt, vrijedan više od 26 milijuna kuna, provodio se tijekom protekle dvije godine s ciljem poboljšanja pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti u udaljenijim područjima županije, a nabavljena je i najmodernija dijagnostičko-medicinska oprema.

projekt grada Edukacija žena u projektu “Slatino, zaželi”

Kako je riječ o najnovijoj tehnologiji opreme koja je u nekim ambulantama prvi puta u upotrebi, ukazala se potreba edukacije liječnika koji će je koristiti u svakodnevnom radu. Educirano je ukupno 15 liječnika Doma zdravlja OBŽ-a koji su nakon provedene edukacije dobili ovlaštenja za samostalno obavljanje ultrazvučne dijagnostike.

Edukaciju vrijednosti 165.000 kuna proveo je Medicinski fakultet u Osijeku, nakon koje su liječnici iz Osijeka, Đakova, Našica, Donjeg Miholjca i Belog Manastira osposobljeni za pružanje još bolje medicinske njege svojim korisnicima.

Projekt Dostupnije primarne zdravstvene zaštite vrijedan gotovo 27 milijuna kuna Edukacija liječnika iz domova zdravlja za rad na novoj dijagnostičkoj opremi

Projektom se tako omogućilo više dijagnostičkih i terapeutskih postupaka u domovima zdravlja, a smanjio pritisak na jedine dvije bolnice u našoj županiji. Infrastrukturnim radovima poboljšani su uvjeti u svih šest domova zdravlja, gradi se i nova zgrada Doma zdravlja Našice, a u Osijeku je osiguran pristup osobama s invaliditetom ugradnjom dizala u tri zdravstvene stanice.