Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Jedinstven projekt

Ekomuzeju 560.000 kuna

Dvorac Zrinskih i Frankopana
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Obradit će se deset kulturnih i prirodnih atrakcija Međimurja, a teme su leptir plavac, mlin na rijeci Muri, međimurska vinska cesta, dvorac Zrinskih, crkva sv. Jeronima, rodna kuća dr. Rudolfa Steinera, ispiranje zlata na rijeci Dravi, biciklizam, međimurska popevka i međimurska gibanica

U Ministarstvu turizma potpisan je ugovor o sufinanciranju projekta "Uređenje centra za posjetitelje Ekomuzej Međimurje malo" vrijedan 560.000 kuna. Ukupna investicija u Ekomuzej je oko 6,5 milijuna kuna.

Prijedlozi hrvatskoj i mađarskoj vladi 'Otvorite nove granične prijelaze'

Kroz multimedijalni postav obradit će se deset kulturnih i prirodnih atrakcija Međimurja, a teme su leptir plavac, mlin na rijeci Muri, međimurska vinska cesta, dvorac Zrinskih, crkva sv. Jeronima, rodna kuća dr. Rudolfa Steinera, ispiranje zlata na rijeci Dravi, biciklizam, međimurska popevka i međimurska gibanica.

U planu je i otvaranje šest tematskih centara za posjetitelje i uređenje novog muzeja nematerijalne baštine "Riznica Međimurja". Odobreno je i 490.000 kuna za "Dravske zlatare“ u D. Vidovcu i 230.000 kuna za "Skelarsku kuću".     

Zemljište na kojem bi se trebala graditi tvornica autodijelova Prodano zemljište za nove investicije Gradit će se tvornica autodijelova i zaposliti 50 ljudi Na 500 četvornih metara nalazit će se recepcija, izložbeni prostor u kojem se nalazi izložena povijest vojske koja je boravila u njoj, multimedijska dvorana i ekomuzej Projekt Attractour vrijedan 1,5 milijuna eura U bivšoj vojnoj stražarnici otvorena suvremena Međimurska palača turizma