Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Bjelovarsko-bilogorska županija

Energetska obnova škola usprkos koronakrizi

1/16
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Radovi na energetskoj obnovi školsko-sportske dvorane OŠ Mate Lovraka vrijedni su 2,8 milijuna kuna, pri čemu Bjelovarsko-bilogorska županija osigurava 800.000 kuna, a ostatak se financira iz fondova EU

Usprkos problemima koje uzrokuje koronavirus radovi na dva projekta energetske obnove škola u općini Veliki Grđevac, vrijedni četiri milijuna kuna, nastavljeni su istim tempom, izvijestili su u iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Župan Damir Bajs obišao gradilište Opće bolnice Bjelovar ‘Epidemija i potres u Zagrebu pokazali su koliko je bitno ulagati u zdravstvo’

Radovi na energetskoj obnovi školsko-sportske dvorane OŠ Mate Lovraka vrijedni su 2,8 milijuna kuna, pri čemu Bjelovarsko-bilogorska županija osigurava 800.000 kuna, a ostatak se financira iz fondova EU.

Vrijednost energetske obnove Područne škole Donja Kovačica čiji su radovi pri kraju, iznosi 1,2 milijuna kuna. Od toga je 715.000 kuna europskih sredstava i sredstava sufinanciranja projekata EU, dok županija sudjeluje s 450.000 kuna. Završetkom obnove Županija će školu opremiti i novim namještajem.

Gradilišta je obišao i bjelovarsko-bilogorski dožupan Neven Alić.

- Presretni smo što, unatoč problemima koje uzrokuje koronavirus, naši radovi i dalje idu istim tempom, odnosno u Područnoj školi Donja Kovačica i nešto prije terminskih planova - rekla je Marina Balen, ravnateljica Osnovne škole Mate Lovraka Veliki Grđevac.

Unos podataka i izvan zakonom predviđenog roka Zbog snijega i mraza prirodna nepogoda za tri grada i dvije općine

Dožupan Alić istaknuo je da je na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutačno u realizaciji 15 investicija ukupne vrijednosti 330 milijuna kuna, među kojima su i one u Velikom Grđevcu.