Zlatna kuna

Gospodarstvo Sisačko-moslavačke županije napokon ima uzlazne trendove

Županije
Dodijeljena Zlatna kuna Sisačko-moslavačke županije Fotografija: Nikola Čutuk/PIXSELL
Zbirni rezultat poslovanja poduzetnika u županiji je pozitivan, većina je poslovala pozitivno za razliku od negativnog skora u 2015. godini

- Najbitnije je pratiti trendove, ali i fondove. Unazad tri godine smo uložili u pogone više od 23 milijuna kuna od čega je 10 milijuna bespovratnih sredstava. Pokrećemo ove godine i proizvodnju bio vrećica, kao prvi u regiji, što će nam omogućiti nova izvozna tržišta - rekao je to Danijel Drčić, direktor sisačke tvrtke Optiplast primajući u srijedu Zlatnu kunu za najuspješnije malo trgovačko društvo u Sisačko-moslavačkoj županiji. Optiplast, koji 70 posto proizvodnje plasira u RH, je lani imao 40,6 milijuna kuna prihoda i dobit od gotovo 3,5 milijuna kuna.

Uz njih su Zlatne kune Županijske gospodarske komore Sisak dobili "Drvni centar Glina" u kategoriji srednjih tvrtki te "Mlin i pekare" Sisak u kategoriji velikih trgovačkih društava.

- Pokazalo se da je ulaganje u vlastitih 290 prodajnih mjesta isplativo jer smo si osigurali tržište za naše pekarske proizvode i smanjili izloženost velikim trgovačkim lancima – rekla je Vesna Butorac, direktorica Mlina i pekare koji je lanjsku godinu završio s više od 1300 zaposlenih i pola milijarde kuna prihoda. I ove godine širit će proizvodnju i kapacitete svoga mlina i skladišta.

Situacija u gospodarstvu Sisačko-moslavačke županije napokon ima uzlazne trendove, potvrdio nam je Boris Mesarić, predsjednik Županijske komore Sisak.

- U Sisačko-moslavačkoj županiji je u 2016. godini poslovalo 1925 poduzetnika, a nedavno smo govorili o njih 1700. Znači da se ta poduzetnička klima razvija. I zbirni rezultat poslovanja poduzetnika u županiji je pozitivan, većina je poslovala pozitivno za razliku od negativnog skora u 2015. godini. No sigurno da može bolje, a ostaje nam i dalje problematika Petrokemije i Rafinerije za koje se nadamo pozitivnim rješenjima u budućnosti – rekao je Mesarić. 

Komora je jučer dodijelila i 18 plaketa tvrtkama za jubilarne obljetnice djelovanja, dok je zlatnu plaketu za inovativnost dobila tvrtka Recro Topusko za svoj proizvod servisnog solarnog stupa za popravak bicikala.
 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje