Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Javni natječaj Zagrebačke županije otvoren do 7. ožujka

Humanitarcima, zdravstvu i socijali 1,8 milijuna kuna pomoći

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Financijska potpora za pojedini program/projekt može biti odobrena u iznosu od najmanje 5000 kuna do najviše 200.000 kuna, a prijaviti se može samo jedan program ili projekt

Programi i projekti od zdravstvenog, socijalnog i humanitarnog značenja s područja Zagrebačke županije mogu dobiti  pomoć iz fonda vrijednog 1,8 milijuna kuna. Županija je objavila javni natječaj za dodjelu sredstava, a prijave se podnose do 7. ožujka. Udruga ili druga neprofitna organizacija koja se prijavljuje na natječaj, piše u natječaju, mora djelovati na području Županije najmanje godinu dana, a udruga osim toga mora biti upisana u Registar udruga.

– Također, prijavitelji moraju imati osigurane ljudske te materijalne resurse za provedbu programa i projekata. Program i projekt koji se provodi mora obuhvaćati osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije, biti besplatan za korisnike kojima je namijenjen, a njegovo provođenje ne smije trajati dulje od 12 mjeseci – poručuju iz Županije.

Programi i projekti od posebnog interesa za Zagrebačku županiju odnose se, inače, na zdravstvene, socijalne i humanitarne programe, programe i projekte zaštite od nasilja u obitelji te programe i projekte u području brige za umirovljenike i osobe starije životne dobi.

Financijska potpora za pojedini program/projekt može biti odobrena u iznosu od najmanje 5000 kuna do najviše 200.000 kuna, a prijaviti se može samo jedan program ili projekt.