Atrakcija u Primoštenu

Kip Gospe visok 17 metara bit će obložen zlatom, a čuvat će ga zaštitari

Županije
Primošten Gospa Fotografija: Općina Primošten Facebook
Do 1. svibnja trebali bi biti okončani svi radovi oko jednog od najvećih marijanskih spomenika na svijetu, a otvaranje je predviđeno za 6. svibnja

Kip Gospe od Loreta, visok 17 metara, koji će biti postavljen na brdu Gaj iznad Primoštena, 20. ožujka će biti dopremljen iz Zagreba, a do 1. svibnja će biti okončani svi radovi oko jednog od najvećih marijanskih spomenika na svijetu.

Kip će biti obložen mozaikom od zlata, srebra i bojenog stakla, a otvaranje spomenika najavljeno je za 6. svibnja, četiri dana prije blagdana primoštenske zaštitnice Gospe od Loreta, piše Slobodna Dalmacija.

Na sjednici općinskog vijeća u petak je odlučeno i da se oko svetišta postavi video nadzor, a Gospu od Loreta čuvat će i zaštitari. Vijećnici su raspravljali i o izradi dokumentacije za izgradnju pristupne staze sa stepeništem do brda Gaj, a planira se i otvaranje suvenirnice, caffe bara te sanitarnog čvora za posjetitelje.

Podsjetimo, u razgovoru za Lokalni.hr načelnik Primoštena Stipe Petrina govorio je o spomeniku Gospi od Loreta koji će se, tvrdi Petrina, za vedra vremena vidjeti iz Italije.

 • Avatar
  utvrda 13. Ožujak 2017. u 12:27 Svaka čast! Bog Vas blagoslovio! Tuga i jad me hvataju kad sve čitam i gledam kako se ponižava katolička vjera i hrvatska nacija...Gosp. Petrina je omalovažavan jer je iskren. sve što je govorio za Karamakove vlade se obistinilo. ovim činom postavljanja spomenika Gospi daje nadu običnom hrvatskom puku da nismo sami.....a mrziteljima svega hrvatskog ostaje jal, patnja, bijes, jer nas vjernike i poštene ljude, koji nikog ne mrzimo, čiji je grijeh samo to da volimo svoje, vide da ne mogu uništiti!
  • Avatar
   stg 13. Ožujak 2017. u 13:00 Vama je kao vjerniku poznata priča o Zlatnom teletu? Ne vidite nikakve sličnosti između nje i ovog spomenika obloženog zlatom?
  • Avatar
   kremenko 18. Ožujak 2017. u 23:27 da, hvala Bogu da su katolici napokon nakon svih ovih godina krize i neimanja novaca odlučili novce utrošiti u nešto ovako velikog značaja... ljudi dragi, bitno da se žalimo kada političari troše na kojekakve druge nepotrebne gluposti
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje