Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Konferencija na temu proširenja EU-a kao dijela budućnosti Europe

Budućnost EU-a najviše se tiče mladih

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Napredovanje zemalja na europskom putu mora se temeljiti na vlastitim zaslugama i rezultatima

U Dubrovniku je održana konferencija na temu proširenja EU kao dijela budućnosti Europe.

Okupljenima su se obratili Franz Schausberger, član Odbora regija iz Salzburga i predsjednik Zajedničkog savjetodavnog odbora Europskog odbora regija sa Srbijom, te gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Na panel-raspravi sudjelovali su Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije, voditelj hrvatskog izaslanstva u Europskom odboru regija i predsjednik radne grupe Odbora regija za zapadni Balkan, Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije, predsjednik Hrvatske zajednice županija, Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića, predsjednik Udruge gradova u RH i drugi.

– Sudjelovanje građana u kreiranju budućnosti Europe pravi je put koji je odabrala i Europska komisija, ali i druga tijela EU. Želio bih izraziti i važnost sudjelovanja mladih ljudi u dijalozima jer budućnost EU njih se najviše i tiče. EU se treba proširiti na sve zemlje zapadnog Balkana, no te zemlje moraju ispuniti sve kriterije i uvjete za članstvo, tj. osigurati vladavinu prava, slobodu medija, prava manjina, boriti se protiv korupcije. Trebaju napredovati na europskom putu na temelju vlastitih zasluga i postignutih rezultata – naglasio je Dobroslavić.

Civilna zaštita i upravljanje krizama Dokazana je važnost civilne zaštite VRIJEDNOSTI GRADA Kampanja “Vaša priča. Naša priča. Jedna priča Zaprešića” Opet uživo Mladi kemičari iz Hrvatske na natjecanju u Vinkovcima