Radovi trojice umjetnika

Ljubav prema rijeci Dravi povezala Međimurje i Podravinu

Županije
izložba Umjetnički tok i vizije emocija Fotografija: Međimurska županija
Trojicu umjetnika spojila je ljubav prema zavičaju, prirodnim ljepotama i rijeci Dravi, koja je geografska poveznica dva kraja

U galerijskom prostoru zgrade Scheier otvorena je izložba 'Umjetnički tok i vizije emocija', trojice umjetnika amatera Siniše Filipa Novaka iz Svetog Križa, Vladimira Bedekovića iz Koprivnice i Željka Petkovića iz Preloga. Ostvarenju ove izložbe pripomogla je Međimurska županija.

“Iako su amateri što se edukacije tiče, djela naših umjetnika odišu profesionalizmom i emocijama. Predstavljaju odličnu promociju, kako Međimurske županije, tako i susjedne Koprivničko-križevačke županije, te povezuju naše zavičaje i prirodu“, dodala je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman.

Siniša Filip Novak izrazio je svoje emocije u terakoti, koju kombinira sa drvom, kamenom i metalom, Željko Petković koristio je kamen i mramor, a tehniku slikanja na staklu prezentirao je Vladimir Bedeković. Trojicu umjetnika spojila je ljubav prema zavičaju, prirodnim ljepotama i rijeci Dravi, koja je geografska poveznica dva kraja. Sami autori istaknuli su da ih iznimno veseli suradnja dviju županija, a izložena djela mogu se razgledati do 20. kolovoza, priopćili su iz Međimurske županije.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje