Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
međimurska županija

Nakon pet mjeseci preuređen Odjel neurologije u koji je uloženo 745.000 €

Donatorici su zahvalili ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović i voditelj djelatnosti neurologije Boris Hlebec, a okupljenima se obratio i župan Posavec
Foto: Međimurska županija
Bolnica je ušla u obitelj akreditiranih zdravstvenih ustanova i primila donaciju od 50.000 eura od Terezije Hozmec, Međimurke iz Stuttgarta, koja je time ispunila svoju i suprugovu želju

U Županijskoj bolnici Čakovec otvoren je novouređeni Odjel neurologije nakon pet mjeseci radova u koje je uloženo 745.500 eura.

Završetak ove nove velike investicije Međimurske županije u bolnicu pratile su još dvije lijepe vijesti – bolnica je ušla u obitelj akreditiranih zdravstvenih ustanova i primila donaciju od 50.000 eura od Terezije Hozmec, Međimurke iz Stuttgarta, koja je time ispunila vlastitu želju, ali i želju svog pokojnog supruga Josipa.

Novo poglavlje skrbi

U ime donatora svečanosti su prisustvovale Ivana Golenko i Marija Kramar. Od većeg dijela donacije kupljen je vrijedan uređaj za centralno praćenje vitalnih funkcija koji će biti smješten u jedinicu za liječenje moždanog udara novouređenog Odjela neurologije. Donatorici su zahvalili ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović i voditelj djelatnosti neurologije Boris Hlebec.

– Ovo je odjel gdje sam se, prije 23 godine, prvi put susreo s radom u medicinskoj struci, prije i samog upisa na Medicinski fakultet, ovo je odjel koji je mnogo prebrodio tijekom pandemije zbog preseljenja i zbrinjavanja najtežih pacijenata oboljelih od COVID-19, i zato mi je drago da ga danas otvaramo kao suvremeno uređen prostor, dostojan naših vrijednih djelatnika i naših pacijenata. Odjel ide dalje na čelu s doktorom Hlebecom, a na dobrim temeljima koje je ostavio negdašnji voditelj, doktor Robert Marčec. Svima vam želim dobro zdravlje i da što manje koristite ovaj odjel – rekao je ravnatelj Šegović, zahvalivši Upravnom vijeću bolnice i osobito županu i Međimurskoj županiji na razumijevanju i uloženim sredstvima, kao i tehničkoj službi ustanove na čelu s inženjerom Alojzom Nestićem na predanom radu i izvrsnoj koordinaciji.

Voditelj Odjela neurologije Boris Hlebec rekao je da djelatnost zahvaljujući velikom ulaganju ulazi u novo poglavlje unaprjeđenja neurološke skrbi.

– Odjel je danas na ponos svima zahvaljujući ljudima koji su desetljećima na svojim leđima nosili njegovo dostojanstvo i razvoj, prebrodili oluje i postali jači. Obnova nije samo novi sloj boje na zidovima, već govori o svrsi i priznanje je ljudima koji odjel čine i koji se u njemu liječe – kazao je voditelj djelatnosti neurologije Hlebec.

17.000 pacijenata godišnje

Međimurski župan Matija Posavec rekao je da neurološka skrb zahtijeva multidisciplinarni pristup, a 17.000 pacijenta godišnje dovoljno govori o važnosti postojanja ove djelatnosti u našoj bolnici i važnosti njezina razvoja.

– Međimurska županija uložila je 600.000 eura u stvaranje boljih uvjeta za djelatnike i pacijente Odjela neurologije i na tome, usprkos izazovima, nećemo stati te smo za potrebe naše bolnice i dalje na raspolaganju – rekao je župan.

Uz rekonstrukciju prostora Odjela neurologije kupljeni su novi namještaj i oprema vrijedni dodatnih 145.500 eura.

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA predvodnica je gospodarskog razvoja Hrvatske GSV o proračunu i tržištu rada Izvoz u Međimurju čak 8100 eura po glavi stanovnika PRIZNANJA OBRTNICIMA dodijeljena su na svečanosti povodom Dana Obrtničke komore Međimurja Uspješno poslovanje međimurskih obrtnika Broj obrtnika u godinu dana porastao za 127 pa ih posluje 1679 SJEVER HRVATSKE ima dobre promjere demografskih mjera Mjere za demografsku obnovu na sjeveru Hrvatske "Država bi trebala preuzeti financiranje dječjih vrtića"