Izbornik
Naslovnica Županije
Potpisani ugovori s 55 korisnika

Nove županijske potpore poljoprivrednicima "teške" 115.659 eura

Potpore poljoprivrednicima OBŽ-a
Foto: OBŽ

Potpisivanjem ugovora vrijednog 115.659 eura s 55 korisnika Osječko-baranjska županija nastavila je uspješno provođenje višegodišnjeg projekta dodjele potpora poljoprivrednicima sa svog područja. Riječ je o 39 OPG-ova, pet obrta, dva trgovačka društava, pet jedinica lokalne samouprave, dva fakulteta, jednoj turističkoj zajednici i jednoj zadruzi.

– Ove godine javni pozivi objavljeni su 1. ožujka i traju do 15. studenoga, osim poziva za dodjelu potpora za manifestacije koji je otvoren do 1. prosinca ili do iskorištenja sredstava. U proračunu Županije za dodjelu tih potpora planirano je 436.600 eura, s tim da danas potpisujemo ugovore s 55 korisnika, a vrijednost tih potpora je 115.659 eura. Preostali iznos potpora bit će dodijeljen u sljedećem razdoblju prema rezultatima natječaja – rekao je Mato Lukić, zamjenik župana. Naglasio je da postoji veliki interes poljoprivrednika te izrazio zadovoljstvo što je među njima puno mladih poljoprivrednika, čime se potvrđuje da ostaju i bave se ovom djelatnošću.

Županijski pročelnik Romeo Jukić ističe da je riječ o 13 mjera potpora koje dodjeljuje Županija sukladno pravilima europske politike prema poljoprivredi i ruralnom razvoju. Osim navedenih, Županija u području poljoprivrede i ruralnog razvoja odobrava i dvije vrste potpora u projektu Pametnih sela te pet u području lovstva.

– Povećali smo intenzitet potpora za mlade i ekološke poljoprivrednike. Ovo nisu potpore za velike sustave, nego za proizvođače kako bismo im pomogli i zadržali ih na tim prostorima – kazao je pročelnik.

TEREZIJANA je konačno dobila urbanu, ali i nacionalnu dimenziju. O najzabavnijoj carskoj priči kontinentalne Hrvatske izvijestile su sve nacionalne televizije i drugi mediji, ističe bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak Terezijana dobila urbanu, ali i nacionalnu dimenziju Bjelovarčani složni: Bila je to najbolja Terezijana posljednjih godina Nagrađeni učenici Priznanja i nagrade Ponosni smo na uspjehe naših učenika, mentora i sportskih ekipa SVEČANI MIMOHOD alkarske povorke u perivoju dvorca Schönbrunn u Beču privukao je tisuće posjetitelja, bila je to prilika za promicanje kulturne i povijesne znamenitosti Cetinske krajine, Splitsko-dalmatinske županije i cijele RH Sinjska alka u Beču: Cijeli svijet će vidjeti naše kulturno blago