Izbornik
Naslovnica Županije
Rekreacijski i rehabilitacijski sadržaji

Novi wellness & spa centar Sisačko-moslavačke županije

NOVA zgrada bit će pozicionirana iza postojeće zgrade Jodnog lječilišta, rekao je na predstavljanju sisačko-moslavački župan Ivan Celjak
1/4
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Početak radova planiran je krajem proljeća ili početkom ljeta sljedeće godine, a procijenjena vrijednost radova iznosi oko 13 milijuna eura

Sisačko-moslavačka županija predstavila je veliki projekt koji će se realizirati u sljedećem razdoblju, odnosno izgradnju nove zgrade medicinskog wellness & spa centra Sisačko-moslavačke županije.

Novi wellness & spa centar Sisačko-moslavačke županije djelovat će u sklopu nove ustanove – Lječilište Jodno i gradit će se na lokaciji pokraj sadašnjeg Jodnog lječilišta u Ulici Nikole Tesle u Sisku, koje je trenutačno u obnovi. Početak radova planiran je krajem proljeća ili početkom ljeta sljedeće godine, završetak radova očekuje se sredinom 2026. godine, a procijenjena vrijednost radova iznosi oko 13 milijuna eura.

Imat će četiri bazena
U zgradi wellness & spa centra nalazit će se rekreacijski i rehabilitacijski sadržaji: bazen, hidromasažni bazeni, saune, masaže, višenamjenska dvorana, teretana, wellness & spa zona, caffe bar te prostori za ostale prateće sadržaje, a imat će zdravstvenu i komercijalnu namjenu.

– Radi se o novoj zgradi koja će biti pozicionirana iza postojeće zgrade Jodnog lječilišta. U novoj zgradi imat ćemo bogat sadržaj – četiri unutarnja bazena, od kojih će jedan biti veliki bazen s tri trake od 25 m za rekreacijsko plivanje. Imat ćemo proširenja s whirlpoolom, što znači proširenja za stajaću, ležeću, sjedeću masažu. Isto tako, imat ćemo unutarnji hidroterapijski bazen u koji će se moći spustiti toboganom s kata, a na katu ćemo također imati dva hidroterapijska bazena, od kojih će jedan biti pod otvorenim nebom. U novoj zgradi imat ćemo saune, doživljajne tuševe, medicinske sobe, sobe za masažu, multifunkcionalnu sportsku dvoranu koja će se moći koristiti i kao kongresna dvorana, teretana… Zaista bogat sadržaj za sve korisnike fizikalne medicine i rehabilitacije i naravno građana koji nisu korisnici fizikalne medicine i rehabilitacije, a žele doći i koristiti neke od sadržaja – najavio je župan Ivan Celjak.

Projekt je ovo o kojem se u Sisku govori već 30 godina, ali i potvrda potpuno novog, suvremenog pristupa zdravstvenim uslugama.

Uskoro građevinska dozvola
– Do sada smo izradili glavni projekt za izgradnju nove zgrade od 5100 "kvadrata" bruto površine. Projekt ovaj tjedan predajemo na potvrdu, a nakon što dobijemo potvrdu, šaljemo zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. Raspisivanje nabave za radove očekujemo krajem ove ili početkom iduće godine, što bi značilo da ćemo radove započeti krajem proljeća ili početkom ljeta iduće godine – izjavio je župan.

Za realizaciju projekta SMŽ je za sada osigurao četiri milijuna eura vlastitih sredstava.

Posebno uređen i ukrašen posjed bit će prava mala bajka koju morate doživjeti i danju i noću. Večernji koncert u nedjelju održat će Zsa Zsa Mala bajka koju morate doživjeti i danju i noću Dani Jelačića uz radionice, predstave, vožnju kočijom i koncerte "Dječji festival" održava se i u drugim gradovima Hrvatske. Tradicionalna je to godišnja akcija Saveza društava "Naša djeca" Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci Ljubav djeci prije svega Ovogodišnji Dječji tjedan posvećen je Europskoj godini vještina Željko Burić šibenik Željko Burić: Šibenik je uspio zahvaljujući europskom novcu