Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
DRVNO TEHNOLOŠKI CENTAR

Objekt za boljitak drvne industrije

Unatoč izvanrednim okolnostima, radovi se odvijaju planiranom dinamikom i očekuje se dovršetak objekta i prije roka u prvoj polovici 2021. godine
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Očekuje se da će završetkom ovoga projekta i njegovim stavljanjem u pogon drvna industrija u Vukovarsko-srijemskoj županiji dobiti jedan novi zamah, ali će se otvoriti i mogućnosti za razvoj novih proizvoda, a samim tim i nova tržišta kao i nova zapošljavanja u ovoj gospodarskoj grani.

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić obišao je gradilište Drvno-tehnološkog centra „Slavonski hrast“ koji se gradi u Poduzetničkoj zoni Ambarine u općini Gradište, a nakon obilaska održan je i koordinacijski sastanak s nadzornim inženjerima, projektantima i izvođačima radova.

Intervju sa županom Božom Galićem U tijeku realizacija niza strateških županijskih projekata, najvažnije su poljoprivreda i drvna industrija

Kako je rečeno tom prilikom, unatoč izvanrednim okolnostima uzrokovanim pandemijom, radovi se odvijaju planiranom dinamikom te se očekuje dovršetak objekta i prije roka u prvoj polovici 2021. Galić je rekao da ostale aktivnosti na projektu uključuju provedbu postupaka javne nabave za opremanje vrhunskom opremom za potrebe drvnog sektora kao što su 3D dizajn, oprema za pripremu, obradu i testiranje kvalitete drva i slično.

Sve to bit će na raspolaganju malim i srednjim poduzetnicima u drvnom sektoru, malim pilanama, stolarijama i obrtima, nezaposlenima, startupima u drvnom sektoru, učenicima, studentima, profesorima, znanstvenicima, istraživačima i inovatorima, kao i svim ostalim dionicima u lancu vrijednosti šumarstva i drvne industrije.

Startao studij Drvne tehnologije VRATIO SE U VIROVITICU Startao studij Drvne tehnologije

Očekuje se da će završetkom ovoga projekta i njegovim stavljanjem u pogon drvna industrija u Vukovarsko-srijemskoj županiji dobiti jedan novi zamah, ali će se otvoriti i mogućnosti za razvoj novih proizvoda, a samim tim i nova tržišta kao i nova zapošljavanja u ovoj gospodarskoj grani. Inače, Centar kompetencija d.o.o. operativno provodi projekt Drvno-tehnološki centar „Slavonski hrast“.