Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
grubišno polje

Obnovljeno kino drugo je u županiji koje prikazuje i 3D filmove

3D kino
Foto: Duško Marušić/PIXSELL/Ilustracija
U opremu je uloženo nešto više od 400.000 kuna

Grubišnopoljsko kino u Centru za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman potpuno je renovirano. Naime, kino je digitalizirano te je tako drugo u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koje filmove projicira u 3D formatu. I to odličnom, koji prema kvaliteti ne zaostaje puno od onog najvećih domaćih kinoprikazivača, čime je zasigurno kad je riječ o 3D formatu najbolje u županiji.

Od otvaranja škole 1956. na njoj nisu izvođeni značajniji radovi U Grubišnom Polju potpisani ugovori o dodjeli potpora za obnovu škola i dvorane Nakon 62 godine škola opet će s pravom nositi naziv ‘bijela labudica’

U opremu je uloženo nešto više od 400.000 kuna. Centar za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman javio se na natječaj Ministarstva kulture i ostvario potporu od 300.000 kuna za nabavu digitalne opreme, a i Grad Grubišno Polje je donirao 120.000, čime je osigurana nabavka i ugradnja video i audio opreme za suvremenu digitalnu kinoprojekciju. Aktualni filmski hitovi bit će prikazivani svake subote i nedjelje.      

Sir Grubišno Polje Na Sajmu sira 134 izlagača iz Hrvatske i Mađarske