Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Eminentni europski stručnjaci u Varaždinu

Održana konferencija 'Dobra praksa u radu s darovitima'

Foto: Varaždinska županija

U organizaciji Europskog talent centra Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije i Varaždinske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, u Varaždinu je održana 4. međunarodna tematska konferencija "Dobra praksa u radu s darovitima". Predavači su bili eminentni stručnjaci iz Nizozemske, SAD-a, Mađarske i Hrvatske, a na konferenciji su bili i župan Anđelko Stričak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek, predsjednica Europskog vijeća za nadarene (ECHA) i voditeljica Međunarodnog programa stručnog usavršavanja za rad s nadarenima (RITHA) Sveučilišta Radboud u Nizozemskoj prof. dr. Lianne Hoogeveen, Sandra Orošić Jukić, viša savjetnica za stručne suradnike pedagoge pri Agenciji za odgoj i obrazovanje RH te Csilla Fuszek, tajnica Vijeća Europske mreže za podršku darovitima. Konferencija je bila prilika i za promociju četvrte generacije polaznika programa usavršavanja za rad s darovitima RITHA Hrvatska te za promoviranje novih Europskih točaka za darovite.

– Varaždinska županija predvodnica je na području obrazovanja u Hrvatskoj, a čak 62% proračuna izdvajamo za obrazovanje. Mi imamo 14 Centara izvrsnosti te pet Centara izvrsnosti u strukovnom obrazovanju, dva Centra kompetentnosti te jedini Europski talent centar u Hrvatskoj – rekao je župan Anđelko Stričak. 

storyeditor/2024-04-26/os_tuzno_google_ucionica_otvorenje_travanj_2024__14_.jpg Varaždinska županija Osnovna škola Tužno prva u Hrvatskoj dobila Google učionicu storyeditor/2024-04-26/2_nagradjeni_nizi_razredi_os_likovni_natjecaj_moj_dozivljaj_spilje_vindije_2024__32_.jpg Špilja Vindija jedan je od najznačajnijih lokaliteta za istraživanja ljudskog DNK Uz izložbu najboljih dječjih radova obilježen Dan planeta Zemlje storyeditor/2024-04-11/projekcija_gomila_drevna_grobnica-1.jpg Idejni projekt za budući kompleks je gotov Počinje rekonstrukcija nalazišta iz željeznog doba u Jalžabetu