Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
ukupno ulaganje vrijedno je 70 milijuna kuna

Opća bolnica Varaždin dobit će objedinjeni hitni bolnički prijam

1/8
Foto: Varaždinska županija
Na jednom mjestu bit će smješteno šest hitnih prijamnih ambulanti, interne, kirurgije, neurologije, urologije, okulistike i otorinolaringologije, dok zbog stručnih razloga hitne prijamne ambulante ginekologije, pedijatrije i psihijatrije ostaju odvojene, rekao je ravnatelj bolnice Nenad Kudelić

Opća bolnica Varaždin u idućoj bi godini trebala dobiti objedinjeni hitni bolnički prijam u novoj zgradi vrijednoj 70 milijuna kuna, najavljeno je na uvodnoj konferencija projekta EU „Uspostava objedinjenog hitnog bolničkog prijama u Općoj bolnici Varaždin“.

ulaže se 31,4 milijuna kuna Dom za starije i nemoćne osobe Varaždin će do rujna 2020. biti u potpunosti obnovljen

- Na jednom mjestu bit će smješteno šest hitnih prijamnih ambulanti, interne, kirurgije, neurologije, urologije, okulistike i otorinolaringologije, dok zbog stručnih razloga hitne prijamne ambulante ginekologije, pedijatrije i psihijatrije ostaju odvojene - rekao je ravnatelj bolnice Nenad Kudelić. 

Naglasio je da će ovakva organizacija rada dovesti do učinkovitije i kvalitetnije zdravstvene skrbi, a tome će pridonijeti i osiguravanje nove i tehnološki suvremene medicinsko-tehničke opreme u novoizgrađenim prostorima.

Predstavljeni projekt vrijedan je 19,954.875 kuna, od čega se iz Europskog fonda za regionalni razvoj financira 14 milijuna kuna, odnosno 70,31 posto.

projekt Tri županije za cjeloživotno učenje: 'To je odgovor na izazove tržišta rada'

Preostali iznos osigurava Opća bolnica Varaždin kojoj je dodijeljeno bespovratnih 3,547.050 kuna iz Fonda za sufinanciranje provedbe projekata EU na regionalnoj i lokalnoj razini.

Objedinjeni hitni bolnički prijam nalazit će se u novom objektu s dnevnom bolnicom i jednodnevnom kirurgijom. Nova zgrada objedinjenih funkcija bit će neto površine oko 3000 četvornih metara, od čega se na objedinjeni hitni prijam odnosi 1000 četvornih metara. Nalazit će se kod glavnog ulaza u krug Opće bolnice Varaždin.

Postupak javne nabave za izvođenje radova objavljen je u srpnju, a otvaranje ponuda predviđeno je krajem ovoga mjeseca. Ovisno o tijeku postupka, sklapanje ugovora i početak radova očekuje se do kraja ove godine.

Osme razrede na području Varaždinske županije završava 1683 učenika kampanja „Odaberi svoju školu“ Je li bolje postati konobar, zavarivač, kozmetičar, ekološki ili veterinarski tehničar?

Varaždinski župan Radimir Čačić rekao je da malo koja županija u Hrvatskoj u ovom trenutku ima toliko ulaganja u području zdravstva.

- Uspjeli smo povući 14 milijuna kuna bespovratnog novca EU za uspostavu objedinjenog hitnog prijma, ali i dodatnih 50 milijuna kuna za uređenje prostora i opremanje dnevnih bolnica i jednodnevne kirurgije. Sve to nalazit će se u potpuno novoj zgradi, a ukupno ulaganje vrijedno je 70 milijuna kuna - rekao je župan Čačić.

Najavio je da će sljedeća faza biti gradnja zgrade centralnog operacijskog bloka s jedinicom intenzivnog liječenja, centralne sterilizacije, transfuzije i RTG-a, koji će spojnim hodnicima biti povezani s okolnim bolničkim zgradama, što je projekt vrijedan minimalno 300 milijuna kuna. Čačić očekuje od Vlade da u sljedećem budžetskom razdoblju Europske unije omogući gradnju bolnica.

Darivanje je organizirano u varaždinskom HNK-u Varaždinska županija Župan Čačić se odrekao plaće i darivao udomljenu djecu

Na uvodnoj konferenciji projekta u Varaždinu bio je i pomoćnik ministra zdravstva Gordan Žanić koji je ocijenio da projekti u Varaždinu i Varaždinskim Toplicama, gdje se obnavlja Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, pokazuju kvalitetnog rada unutar zdravstvenog sektora u Varaždinskoj županiji.