Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
u suradnji s gradom mohačom

Otvoren Centar za kulturu Čepin

Centar za kulturu Čepin
Foto: Osječko-baranjska županija
Redizajniran je i obnovljen derutni i zastarjeli prostor Centra za kulturu u Čepinu s novom infrastrukturnom opremom, od tradicionalnih narodnih nošnji i instrumenta, pozornice, interaktivne opreme do namještaja

U Čepinu je otvoren novi Centar za kulturu. Izgrađen je i rekonstruiran uz pomoć programa Interreg V-A Hungary-Croatia Cooperation Programme 2014-2020. 'Pretvaranje kulturnog nasljeđa Šokaca u turističku atrakciju Šokci' te je prvi je takav projekt u turizmu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 947.360 eura, a razvijao se uz prekograničnu suradnju Općine Čepin s mađarskim gradom Mohačom. Na taj način zapravo je redizajniran i obnovljen derutni i zastarjeli prostor Centra za kulturu u Čepinu s novom infrastrukturnom opremom, od tradicionalnih narodnih nošnji i instrumenta, pozornice, interaktivne opreme do namještaja. Svečanosti je nazočio i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, koji je čestitao svim sudionicima na uspješnom projektu.

Đakovački vezovi TZ Grada Đakova Vez naroda, kultura i tradicija u 'srcu Slavonije'

Općinski načelnik Dražen Tonkovac zahvalio je svim sudionicima projekta, od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, partnera iz Mađarske i projektanta do izvođača radova i ostalih. Zamjenik gradonačelnika Grada Mohača Aron Cserdi potom je čestitao Općini Čepin na uspješnoj suradnji na projektu te poručio da se suradnja Mohača i Čepina nastavlja i nakon završetka ovog projekta.

U svečanom programu nastupila su djeca  KUD-a 'I.K.Adamović', a načelnik Dražen Tonkovac simbolično je predao ključeve predsjedniku KUD-a 'I. K. Adamović' Antunu Blaževiću te tako prostorije Centra predao na korištenje KUD-u. Prostor Centra koristit će i druge plesne skupine.

Projekt 'kulTura' u Jastrebarskom Turizam Predstavljen EU projekt 'kulTura' vrijedan 1,3 milijuna eura