Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Otvoren novi prostor Zavoda za javno zdravstvo

1/2
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Završeni građevinski radovi na rekonstrukciji zgrade Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije u vrijednosti oko 217.000 €

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo SMŽ Inoslav Brkić su svečano otvorili obnovljeni i prenamijenjeni prostor županijskog Zavoda za javno zdravstvo. Time je Zavod prvi puta u povijesti smješten u svoju zgradu, koju će samostalno koristiti.

Motiv i zaposlenici

Nakon potresa, službe Zavoda za javno zdravstvo SMŽ bile su smještene u kontejnerima. Od prošlog tjedna su tako djelatnici Zavoda započeli s radom u novoobnovljenoj zgradi u kojoj su smješteni Služba za epidemiologiju, Odsjek za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, Uprava i Računovodstvo. Radove je financirala Sisačko-moslavačka županija.

– Završili smo građevinske radove na rekonstrukciji zgrade Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije u vrijednosti od oko 217.000 €. Obavljeni su radovi na podnim oblogama, stropovima, zidovima, elektroinstalacijama, instalacijama vodovoda, odvodnje, uredili smo sanitarne čvorove, dio krovišta. Naš motiv za rad su naši sugrađani koji žive u izazovnim uvjetima, u izazovnim okolnostima, ali isto tako i djelatnici u županijskom zdravstvenom sustavu. Uzmimo za primjer djelatnike Zavoda za javno zdravstvo koji su bili na prvoj liniji u jeku koronavirusa i uzimali od nas uzorke, postojala je mogućnost da obole. U tom trenutku nismo točno znali ni što je korona, ni koliko je taj virus opasan. Međutim, djelatnici Zavoda savjesno su i odgovorno radili svoj posao i upravo takvi ljudi, naši sugrađani, djelatnici u sustavu zdravstva, obrazovanja i socijalne skrbi, nama su motiv da radimo još brže, kvalitetnije i učinkovitije – rekao je prilikom otvorenja nove zgrade župan Ivan Celjak. Zavod ima ukupno 88 zaposlenika u svim ispostavama na području cijele županije (Ispostave Petrinja, Kutina, Novska i Topusko).

Za bržu dijagnostiku

– Uz ulaganja u rekonstrukciju objekta, svakako treba istaknuti i nabavu nove informatičke opreme, PCR aparata, AUTOKLAV uređaja za zbrinjavanje infektivnog otpada, DNA ekstraktora, zamrzivača, potrošnog materijala za COVID dijagnostiku i drugog u vrijednosti oko 295.000 eura financiranih u sklopu europskog projekta ERI-Health. Nabava ove opreme omogućuje kvalitetnu i brzu dijagnostiku, što je izuzetno važno u vrijeme pandemije. Posebno je važan novi zamrzivač na niskim temperaturama do – 90̊ C koji je omogućio skladištenje cjepiva novih tehnologija za područje naše Županije, pa tako djelatnici Zavoda sada više ne moraju svakodnevno ići u Zagreb po cjepiva, već ih imaju kamo skladištiti – rekao je ravnatelj Zavoda dr. Inoslav Brkić.

Država osigurala dodatnih 6 milijuna eura Nove mjere zapošljavanja za Sisačko-moslavačku županiju SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Obnova objekata donosi i nove sadržaje u županiji SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Uz obnovu prioritet je i gospodarska revitalizacija